Fifa ve Pes Dışındaki Futbol Oyunları

Fifa ve Pes Dışındaki Futbol Oyunları


Bilgisayar oyunları hayatımıza girdiğinden beri futbol oyunları vazgeçilmezimiz oldu. Özellikle evlerde kapalı kaldığımız şu dönemde ilk başvurduklarımız telefonlarımız ve bilgisayarlarımız. Bilgisayardan oynanan oyunların başında futbol oyunları geliyor. Ayrıca futbol oyunları ile geliştirilen menajerlik oyunları da büyük ilgiyle oynanıyor.

İlk zamandan bugüne birçok futbol oyunu ile tanıştık,bunlardan en bilinenleri Fifa ve Pes olsa da Fifa ve Pes dışındaki futbol oyunları da ilgiyle oynandı. Futbol oyunlarında da diğer oyunlarda olduğu gibi oyuncularda büyük ölçüde ilgi uyandıran şey ise grafikler oldu.

Oyunların grafik kalitelerine göre ya da bilgisayar sistemlerinin kapasitesine göre oynayan oyuncular bazı oyunları çok sevdiler. Üzerine çok çalışılmış oyunlar her sene bir üst sürümü ile karşımıza çıktılar. Bunlardan en önemlileri Fifa ve Pes olsa da biz bu yazıda Fifa ve Pes dışında kalanlar ile ilgileneceğiz.

Futbol Oyunları



  1. Football Manager serisi

  2. Championship Manager serisi

  3. New Star Soccer

  4. Goal United Pro

  5. Top Eleven

  6. Football Tactics & Glory

  7. Super Arcade Football

  8. Sensible Soccer

  9. Dream League Soccer

  10. Rocket League

  11. Frozen Cortex

  12. Score Hero

  13. Kafa Topu


Yukarıdaki oyunların bazıları mobil bazıları ise bilgisayar oyunu. Fakat bilinmeli ki Fifa ve Pes dışındaki futbol oyunları da büyük ilgi görüyor. Özellikle Football Manager çok seviliyor. Mobilde ise Kafa Topu oyununun ne kadar sevildiği aşikâr. Her yıl yeni sürümleri yapılan oyunlar büyük ilgiyle takip ediliyor.

Yaratıcılarına büyük paralar kazandıran bu oyunlar her güncellemede eskisinden daha güzel bir şekilde dönüyorlar. Birçoğu eskide kalmış olan bu oyunları bulmak hala mümkün.

Oyuncular Championship Manager oyununun serisine de büyük ilgi duymaktadırlar. Diğer oyunları da nostaljik bulmakla beraber keyifle oynadıklarını dile getirenler var.  İçlerinde en çok oynanan ve önerileni Football Manager serisi ve Championship Manager serisidir.

Bu iki serinin Fifa ve Pes gibi oyunlardan sonra en kaliteli oyunlar olduğunu öne süren bir kesim vardır. Gerek telefon gerek ise bilgisayardan oynanan oldukça eğlenceli olan bu oyunlara ilgi son dönemde oldukça artmıştır. Futbol oyunlarının bu derece keyif ile oynanmasıyla menajerlik oyunları ortaya çıkmış ve futbol oyunlarına bambaşka bir boyut kazandırmıştır.

Takım yönetmenin zevkini bu oyunlarla doyasıya çıkarabilirsiniz. Yeni yılda bu oyunlarla fazlasıyla eğlenebilir ve karantinanın sıkıcılığından kurtulabilirsiniz.

Football Manager serisi on üçe yakın oyundan oluşmaktadır. Aynı şekilde Championship Manager serisi de beş oyundan ve bu oyunların da kendi içinde ayrıldığı bölümlerden oluşur. Kalan oyunlar geçmişten bugüne bilgisayarlar ya da mobil cihazlarda spor ve futbol oyunu denince büyük bir ilgi ve hevesle oynanan oyunlardır.
Previous Post
Next Post

post written by:

1 yorum:

  1. Sensible World of Soccer dünyanın en iyi futbol oyunudur. FIFA ve PES, SWOS'un ancak getir-götürünü yapar.

    YanıtlaSil