Zula Tuşları-Zula Tuş Rehberi

Zula Tuşları-Zula Tuş Rehberi

[caption id="attachment_13413" align="aligncenter" width="300"]Zula Tuşları-Zula Tuş Rehberi Zula Tuşları-Zula Tuş Rehberi[/caption]

Zula Eğilme Tuşu


[caption id="attachment_13414" align="alignleft" width="300"]Zula Eğilme Tuşu Zula Eğilme Tuşu[/caption]

                Popülerliğini her geçen gün arttırmakta olan bir Türk yapımı savaş oyunu olan Zula’da internet üzerinden arkadaşlarınızla ya da rastgele rekabetçi insanlarla online bir şekilde oynama ve yarışma imkanı bulmaktasınız. Bu tür silahlı oyunlarda ise en çok merak edilenlerden birisi bir savaş esnasında özellikle de galip çıkmak isteyenler için tuş yönetimidir.

Bir savaş esnasında rakibinizin görüş mesafesinden çıkmak için eğilmek doğru bir seçenek olabilir. Zula oyununda ise rakibiniz ile çetin bir savaştayken onun görüş mesafesinden ayrılmanız için yapmanız gereken işlem ctrl tuşuna basarak eğilmek ve rakibinizin atış yapmak için sizi görmesini engellemek olmalıdır. Ardından yapacağınız doğru hamlelerle rakibinizi ya da rakiplerinizi alt etmeyi başarabilirsiniz.

Zula Süngü Tuşu


[caption id="attachment_13415" align="alignleft" width="300"]Zula Süngü Tuşu Zula Süngü Tuşu[/caption]

Türklerin üretmiş olduğu bir oyun olan Zula’da rekabet her geçen gün biraz daha artmaktadır. Oyuncular da kendilerini internet üzerinde bitmek bilmeyen savaşların içerisinde bulabilirler. Bu savaşlarda önemli olan husus ise oyuncuların birbirlerini alt ederek takımlarını zafere taşımalarıdır.

Oyunun yapımcıları da gerekli gördükleri eklentiler ile birlikte oyunu destekleyerek oyunculara daha iyi bir oyun deneyimi yaşatmak için her geçen gün çalışmaktadır.

İşte bu yeniliklerden bir tanesi de süngüdür ve süngü kullanımı yakın mesafede girişeceğiniz savaşlarda size büyük avantaj ve üstünlük sağlayabilir. Süngü tuşunu klavyenin üst kısmında yer alan numaralardan herhangi bir tanesine atayarak kullanma şansına sahipsiniz.

Zula Silah Değiştirme Tuşu


[caption id="attachment_13416" align="alignleft" width="300"]Zula Silah Değiştirme Tuşu Zula Silah Değiştirme Tuşu[/caption]

               Türk oyuncuların oynamaktan keyif aldıkları Zula oyununda  her geçen gün rekabet düzeyi ve oyun zorluğu iyiden iyiye artmakta ve artan bu rekabet ve zorlukla birlikte de oyun keyfi artış göstermektedir. Rakiplerinizi alt etme mantığına dayanan bir oyun olan Zula’da rakibiniz olan oyuncuları öldürmeli ve ardından takımınızı zafere taşımalısınız. Bu zafere taşıma esnasında ayrıca sizin elinizde olan silahları kullanmanız ve gerektiği pozisyonlarda silahları değiştirmeniz de gerekebilir.

Silahlarınızı değiştirebilmek adına Q tuşu ile önceki silaha geçebilirsiniz ve T tuşu ile silah değiştirme ekranına giriş yapabilirsiniz. Ama genel olarak kullanacağınız tuşlar ise; 1 numarada ana silah kullanılmaktadır. 2 numarada ise ikincil silahınız yer alır. 3 numarada yakın mesafeli savaşlarda kullanmanız gereken silahlar yer alır. 4 numaralı tuşta ise kullanmanız için hak verilmiş olan bombalar ve 5 numaralı tuşta ise özel olan silahlarınız yer almaktadır.

Zula Sprey Tuşu


[caption id="attachment_13417" align="alignleft" width="233"]Zula Sprey Tuşu Zula Sprey Tuşu[/caption]

                Türk yapımı bir savaş oyunu olan Zula’da rakiplerinizi alt ederek takımınızı zafere taşıyabilmeniz için önemli olan tuş kombinasyonlarına da sahip olmanız gerekmektedir. Tuş kombinasyonlarından kastım ise hararetli bir savaş içerisinde ne gibi tuşlara basarak rakiplerinizi alt edeceğiniz ile alakalı bir durumdur.

Burada kullanmakta olduğunuz fare aygıtının sol basma tuşu ile rakiplerinize nişan almanızın ardından ateş etme şansına sahipsiniz. Ateş sürekliliğine verilen bir ad olan sprey işlemini gerçekleştirmeniz için de yapmanız gereken iş sol tuşa basılı tutarak rakibinize nişan almaya devam etmektir .


 
    Zula Hızlı Koşma Tuşu

[caption id="attachment_13418" align="alignleft" width="300"]Zula Hızlı Koşma Tuşu Zula Hızlı Koşma Tuşu[/caption]

                Savaş oyunlarının en popülerleri arasına girmeyi başaran Zula oyununda en büyük güç aslında oyuna hangi tuşlarla hakim olacağını bilen oyunculara aittir. Sonrasında ise el yetenekleri gelir. Ardından ise iyi bir oyun tecrübesinin yaşanması adına iyi bir donanıma ve bağlantıya ihtiyaç duyulmaktadır. Sonrasında iş oyun içi yeteneklere bakıyor.

Savaşlarınız esnasında her zaman yüksek nabızla seyretmeniz gerekir. Bazen bir rakibinizi hızlı bir şekilde kovalamanız gerekirken bazı zamanlarda ise rakiplerinizden seri bir şekilde kaçmanız gerekiyor. Bunun için de önemli olan bir tuş olan hızlı koşma tuşunu bilmeniz epey büyük bir şekilde sizlere yardımcı olacaktır. Shift tuşunu kullandığınız takdirde hızlı bir biçimde hareket etme olanağı bulacaksınız.
Zula Battle Royal Konuşma Tuşu

[caption id="attachment_13419" align="alignleft" width="300"]Zula Battle Royal Konuşma Tuşu Zula Battle Royal Konuşma Tuşu[/caption]

      Savaş oyunlarında arkadaşlarınızla oynama özgürlüğü veren Zula’nın sağlamış olduğu bir ek özellik de kullanabileceğiniz sesli sohbet özelliğidir. Bir tuşa basarak konuşma fırsatına siz de erişebilirsiniz. Oyun içerisinde arkadaşlarınız ile iletişim kurarak oynamanız size büyük avantajlar sağlayacaktır.

Girilen savaşlar esnasında arkadaşlarınızdan alacağınız ya da arkadaşlarınızın sizlere vermiş olduğu bilgiler sizin savaş içerisinde hayatta kalmanıza ya da rakibinizi alt etmenize çok büyük katkılar sağlayacaktır. F2 F3 ve F4 tuşlarını kullandığınız takdirde oyun deneyiminizi iyileştirecek olan sesli sohbet özelliklerinden yararlanma şansına da sahipsiniz.
Zula FPS Gösterme Tuşu

[caption id="attachment_13420" align="alignleft" width="300"]Zula FPS Gösterme Tuşu Zula FPS Gösterme Tuşu[/caption]

                Savaş oyunlarının en çok tercih edilenleri arasına girmeyi başaran Zula oyununda oyun deneyiminizi ve oyundan aldığınız keyfi en çok artıran özelliklerden birisi de sahip olduğunuz FPS değerlerinizdir.

Ani düşmeler yaşandığı takdirde büyük ölçüde kötü olarak etkilenecek oyununuz FPS göstergeniz iyi bir şekilde sabit kaldığı takdirde ise çok rahat bir şekilde oynamanıza imkan verecektir.

O yüzden FPS değerleri bu tür oyunlarda oldukça büyük bir öneme sahiptir. Siz de oyun oynarken kaç FPS aldığınıza dair bilgileri  ve ayrıntıları herhangi bir maça girmenizin ardından F11 tuşuna basarak öğrenme şansına sahipsiniz.
Zula Mikrofonla Konuşma Tuşu

[caption id="attachment_13421" align="alignleft" width="300"]Zula Mikrofonla Konuşma Tuşu Zula Mikrofonla Konuşma Tuşu[/caption]

                Oyun içerisinde özellikle de arkadaşlarınız ile oynamakta iseniz iletişim kurmanız oldukça önemli bir durumdur. Aynı zamanda Zula oyununda da bu imkan oyuncuların tamamına tanınmış durumdadır.

Çünkü oyun kalitesini artırdığı gibi bu özellik aynı zamanda oyuncuların kendi oyunlarını daha iyi hale getirmek için kullandıkları bir yöntemdir.

K tuşuna basmanızın ardından Zula oyunu içerisinde takım arkadaşlarınız ile birlikte konuşma imkanına sahip olacak ve mikrofonunuzu aktif hale getirerek takımınızı galibiyete taşımak adına rakiplerinizi alt etmeniz için gereken bilgileri takım arkadaşlarınıza sağlayabileceksiniz. Aynı zamanda oyun içerisinde arkadaşlarınızla sohbet etmeniz de böylece mümkündür.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: