Apex Legend Oynarken Sıkça Sorulan Sorular
[caption id="attachment_13391" align="aligncenter" width="1024"]Apex Legend Oynarken Sıkça Sorulan Sorular Apex Legend Oynarken Sıkça Sorulan Sorular[/caption]

Apex Legends Mouse Ayarları


[caption id="attachment_13394" align="alignleft" width="300"]Apex Legends Mouse Ayarları Apex Legends Mouse Ayarları[/caption]

 Bir oyunu gerçekten iyi ve kaliteli bir şekilde oynayabilmek adına yapılması gereken ayarların başında aslında kullanmakta olduğumuz fare aygıtının ayarları gelmektedir. Özellikle o oyuna nişan almamız gerekiyor ve aynı zamanda rakipleri işaretlememiz gerekiyorsa kullandığımız fare aygıtının ayarları tam olarak oynayabileceğimiz şekilde olması gerekiyor.


Oyun maalesef botlar ile pratik yapmaya imkan sağlamasa da bu tip oyunlar oynadıysanız eğer fare ayarınızın nasıl olması gerektiğini az çok biliyorsunuzdur. Direkt savaşın içine atılmış olduğumuz bu oyunda kesinlikle ayarlar bizim için sorun olmayacaktır. Fare ayarınızı oyun içerisinde hiç yapmamış iseniz oyunun varsayılan ayarları ile oynamanız biraz zor olacaktır.


Özellikle de fare işaretçisi hızını kapatmak çok iyi şekilde oyun kalitesini arttıracaktır. Zira oyunlarda titreme olaylarına neden olduğundan ötürü performansı etkilemektedir. Windows ayarlarına girilmesinin ardından buradan cihazlar sekmesini seçerek sol kısımda yer almakta olan fareyi seçerek işe başlayalım.


Ardından ek seçeneklere tıklayalım ve daha sonrasında açılan sayfada işaretli olan kısımdan işareti kaldırarak sorununuza çözüm bulabilir ve oyunu daha keyifli şekilde oynamaya devam edebilirsiniz.



Apex Legend Bulanıklık Sorunu


[caption id="attachment_13398" align="alignleft" width="300"]Apex Legend Bulanıklık Sorunu Apex Legend Bulanıklık Sorunu[/caption]

                Apex Legends oyununu oynarken oyuncuların yaşamakta olduğu sorunlardan en büyüğü aslında oyun içerisinde yaşamış oldukları bulanıklık sorunudur.


Bu bulanıklık sorunun kaynağı ise oyunun maksimum performans ayarları ile ekran kartının yeterlilik seviyesinin birbiriyle çok alakasız durumda olmasıdır. Ekran kartınızın özelliklerine göre eğer oyun içerisindeki grafik ayarlarınızı düzenlerseniz bulanıklık sorununuzun ortadan kalktığını göreceksiniz.


Bununla birlikte yaşadığınız sorunun bir diğer nedeni de monitörünüzün görüntü değerli olabilir. Ekran seçeneğine gelerek monitörünüzün çalışma prensiplerini açmanızın ardından yapmanız gereken işlem çok basit.


Monitör ayarlarınızı seri bir şekilde oyununuzun grafik ayarların ile benzeştirin ve sonrasında keyifle oynamaya devam edin.



Apex Legends Başlatma Seçenekleri


[caption id="attachment_13405" align="alignleft" width="300"]Apex Legends Başlatma Seçenekleri Apex Legends Başlatma Seçenekleri[/caption]

           Bir oyunu çalıştırmak için bilgisayarınızda verebileceğiniz pek çok komut söz konusudur. Direkt olarak masa üstüne yer alan oyun simgesine tıklayabileceğiniz gibi aynı zamanda masa üzerinde yer alan oyun simgesine sağ tıklayarak oradan oyunun kurulu olduğu dosya konumuna gidebilir ve dosya konumu üzerinden de oyunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz.


Bununla birlikte oyunun simgesine sağ tıklamanızın ardından yönetici olarak çalıştır seçeneğini de tercih etmeniz mümkün. Yönetici olarak     çalıştır seçeneğini tercih etmenizin ardından daha sonraki zaman karşınıza çıkan seçeneğe evet diyerek oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.



Apex Legends Çapraz Platform  


[caption id="attachment_13406" align="alignleft" width="300"]Apex Legends Çapraz Platform   Apex Legends Çapraz Platform[/caption]

                Oyunun müptelalarına çok büyük bir mutluluk haberi olarak Apex Legends’in artık çapraz platform özelliğine kavuştuğunu söyleyebiliriz. Çapraz eşleşme kolaylığının sağlamış olduğu avantajlarla beraber Steam üzerine oyun eklendiği anda artık Steam kullanıcıları için de oyun oynama imkanı olacak diyebiliriz.


Oyuna getirilmesi düşünülen güncelleme ile birlikte çapraz platform özelliğinin yanı sıra Aftermarket eventi de oyun içerisinde kısa bir süre olsa da bir oyun modu olarak yer alacak diyebiliriz. Oyun dahiline her ne kadar çapraz platform özelliği dahil edilmiş olsa da konsol oyuncularının PC’lerden korunması için oyun sahipleri tarafından gerekli olan önlemler alınmış durumdadır.


Apex Legends’i konsol aracılığı ile oynayan oyuncular bilgisayar üzerinden oynamakta olan bir arkadaşı ile aynı parti içerisinde oyuna girmediği sürece sadece oyunu konsol üzerinden oynayan oyuncular ile eşleşebilecekler. Aynı zamanda bu özellik ile birlikte her insanın istediği kişi ile beraber oynama imkanı olacak ve bunun yanı sıra Apex Legends oyununun rekabetçi özelliği de korunmuş olacaktır.


Bu özelliğin bir diğer getirisi olarak farklı platformlar kullanarak oyuna bağlanan arkadaşlarınızla çok rahat bir şekilde beraber oyun keyfi sürebileceksiniz.



Apex Legends Mobile Çıkış Tarihi

[caption id="attachment_13407" align="alignleft" width="300"]Apex Legends Mobile Çıkış Tarihi Apex Legends Mobile Çıkış Tarihi[/caption]

                Apex Legends oyunu oyuncular arasında o kadar önemli bir yere sahip hale geldi ki artık oyundan uzak kalmak bile bu oyunun müptelaları için çok zor zamanlar anlamına geliyor. Tabi ki her insanın her zaman bilgisayara ya da oyun konsoluna erişme gibi bir imkanı söz konusu olmayabiliyor.


Bu nedenden ötürü de insanlar artık telefonları için geliştirilecek olan mobile Apex Legends oyununun hayalini kuruyor diyebiliriz. Geçtiğimiz zamanda oyunun mobil platform için çıkış tarihinin 2020 yılının sonları olarak işaret edilmiş olsa da oyunun mobile platformlarda yer alma tarihi daha sonraki zamanlarda ertelenmişti.


EA oyun şirketinin genel müdürü olan Andrew Wilson yapmış olduğu açıklamalar dahilinde oyunun mobil platformlar için 2022 senesinde açılacağını söylemişi.



Apex Legends En İyi Karakter

[caption id="attachment_13408" align="alignleft" width="300"]Apex Legends En İyi Karakter Apex Legends En İyi Karakter[/caption]

                Her oyunda en iyi olarak tanımlanmış olan karakterler vardır ve oyuncular bu karakterleri seçerek oynarken epey mutlu olurlar ve oyun kazanma yüzdeleri de bunlara bağlı olarak artar.


Apex Legens oyununda da oyuncuların oynamaktan çok fazla zevk aldığı en iyi karakterlerin bir sıralaması mevcuttur. Caustic, Gibraltar Mirage ve Bloodhound bu oyunun en iyi karakterleri arasında kendisini göstermeyi başarmış ve oyuncuların kalbinde büyük bir yer edinmiş olan karakterler arasında yer almaktadır.



Apex Legends FPS Artırma

[caption id="attachment_13409" align="alignleft" width="300"]Apex Legends FPS Artırma Apex Legends FPS Artırma[/caption]

                Bir oyunu oynarken zevk almanın en büyük ve en önemli koşulu oyun içerisinde görüntü ve kare hızı denge ve ayarlarının gerçekten sağlam seviyelerde olmasıdır. Bu da aslında tam olarak FPS teriminin ne olduğunu bizlere açıklamaktadır. Bir oyun için FPS arttırmanın pek çok yolu bulunur.


Bunlardan bir tanesi de grafik değerlerini düşürmektir. Grafik değerleri düştüğünde bilgisayar daha rahat bir şekilde çalışacağı için saniye başına gelen kare sayısı da çoğalacak ve FPS değeriniz artacaktır.


Bir başka seçenek olarak oynamakta olduğunuz platformun güç dengesi ayarlarına gelerek bütün ayarları tamamen yüksek performans şekilde ayarlamanız olmalıdır.


Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: