League Of Legends Terimleri

League Of Legends Terimleri

[caption id="attachment_13483" align="aligncenter" width="300"]League Of Legends Terimleri League Of Legends Terimleri[/caption]

LOL’de ADC Ne Demek?


                League Of Legends isimli Riot Game oyununda oyuncuların rolünü belirlemek ve tayin etmek adına kullanılmakta olan pek çok teknik terim vardır. Bu terimler arasına ADC olarak da bilinen saldırı gücü taşıyıcısı rolü de eklidir. Saldırı gücü taşıyıcısı karakterler ile oynayan kimseler genel olarak oynamak için bottom olarak bilinen alt koridoru tercih etmektedir. Alt koridor oyuncuları genel olarak saldırıcı gücü taşıyıcısı rolündeki kahramanları oynarken bu kahramanların menzilli olmasına dikkat etmektedirler.

Menzilli kahramanların en büyük özelliği ise takımlarının saldırı gücü değeri bakımından oldukça yüksek verim beklediği kahramanlar olmasıdır. Saldırı gücü taşıyıcısı olarak oynayan kimseler takımlarına en yüksek katkıyı verebilmek için koridorlarında büyük bir hakimiyet yarışı içerisine girerler. Özellikle minyon biçme konusunda becerili olmalıdırlar.

Zira saldırı gücü taşıyıcısı olma özelliği taşıyan karakterlerin oyunlarda düello gerçekleştirerek başarılı olma ihtimalleri düşük görülen ihtimaller arasında yer almaktadır. Aynı zamanda oynadıkları koridor oyunun ekstra güçlendirici canavarı ejderlerin hemen yanında oldukları için koridorlarında güçlenmeleri ve hakimiyet kurmaları takımlarının ejderhaları katlederek ekstra güçlenmelerini sağlayacaktır.

LOL’de Main Ne Demek?


                Oyunu oynayan kimselerin çok iyi bir şekilde bildiği üzere oyun içerisinde herkesin en iyi oynadıkları karakterler bulunmaktadır. Bu karakterler oyuncuların oynamaktan en çok hoşlandıkları ve oynarken en çok başarılı oldukları karakterlerdir. Main kavramını da böyle açıklamak mümkün olan bir durumdur. Genel olarak oyuncuların birden fazla main karakteri olabilir. Aynı zamanda dereceli maçlarda rakibi olan beş kişi ile en iyi şekilde yarışabilmek için oyuncular genel olarak en sevdikleri ve en iyi oynadıkları karakterleri seçerek takımlarına ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bu yardımın sonucunda ise takımları merkez yapıyı yıkarak oyunu kazanır.

LOL’de AP Ne Demek?


                League of Legends oyununda oyunların oynaması için belirlenmiş olan roller ve koridorlar vardır. Aynı zamanda kahramanların rakiplere vermiş oldukları hasar güçlerinin de adlandırması yapılmıştır. AP terimi ise yetenek gücü anlamına gelmekte olan bir terimdir. Yetenek gücü karakterlerinin uygulamış oldukları normal saldırılarda pek fazla hasar veremediklerini fark ederiz.

Bunun nedeni ise onların temel güçlerinin kullanmış oldukları yeteneklere dayanmasından ileri gelmektedir. Bununla birlikte seçecekleri eşyalar da yetenek gücü hasarını artırmaya yönelik eşyalar olmalıdır. Çünkü yetenek gücüne dayalı karakterler oynayan oyuncuların en büyük özellikleri yetenek güçlerine oranla rakiplerine hasar vermelerinden ileri gelmektedir.

Ayrıca yetenek gücü için oynayabileceğiniz kahramanlarda herhangi bir koridor sınırlaması yoktur. Yetenek gücü kahramanlarını isterseniz üst koridorda, isterseniz ormanda, isterseniz orta koridorda, isterseniz yetenek gücü taşıyıcısı olarak alt koridorda ve yine destek rolünde alt koridorda oynama şansına sahipsiniz.

LOL’de Sup Ne Demek?


                League Of Legends oyununda oynayabileceğiniz roller arasında Sup, support olarak da bilinmekte olan destek rolü de vardır. Ama genel olarak oyuncuların büyük bir kısmı bu rolde oynamaktan pek fazla hoşlanmamaktadır. Ama bu rolden gerçekten hoşlanan kimseler için tam bir destek dememiz de yanlış olmayacaktır. Zira destek karakterinin oyunun başlangıç aşamalarındaki asıl görevi aynı koridorda sırt sırta mücadele ettikleri saldırı gücü taşıyıcısı rolünde oynayan kişiyi korumaktır.

Oyunun ilerleyen dakikalarında desteğin sorumluluğunda artık görülür. Bu sorumluluklar arasına haritanın çok iyi bir şekilde takip edilmesi ve ardından haritadaki takım lehine görüş sayısının fazlalaştırılarak görüşün artırılmasını ekleyebiliriz. Zira çoğu karanlık ve çalılarla dolu olan bir oyunda destek hem kendisinin hem de korumakla yükümlü olduğu takım arkadaşlarının bir suikaste uğramasını istemeyecektir. Aynı zamanda yapacağı eşya seçimleri ile birlikte takım savaşlarında önemli bir role ve etkiye sahiptir. Seçeceği eşyalar ile birlikte takım arkadaşlarına can verebilir, zırh oranlarını artırabilir ya da daha hızlı hareket etmelerine olanak tanıyabilirler.
LOL’de Solo Ne Demek?

                League Of Legends oyununda oynayabileceğiniz koridorlar arasında üst koridor da yer almaktadır. Üst koridor oyuncular genel olarak oyundan kopuk ve tek başlarına mücadele ettiklerinden ötürü solo yani yalnız olarak adlandırılmışlardır. Bu oyuncuların genel özellikleri çoğunlukla oyun içerisinde tank olarak adlandırılmakta olan can ve zırh değerini yükseltecek şekilde eşya dizilimlerine gitmelerinden ileri gelmektedir.

Bununla birlikte bu karakterler oyunun gidişatına aslında en büyük katkıyı yapan karakterler arasında yer almaktadır. Baron adı verilen destansı canavara yakın bir konumda bulunmalarından ötürü ve Vadi’nin Alameti’ne yakınlıklarından ötürü oyunun ilk safhalarında ormancılar tarafından sık sık ziyaret edileceklerdir. Aynı zamanda kule yıkıcı özellikleri ile de takım arkadaşları rakiplerini oyalarken onlar da rakip takımın kulelerini yerle bir etmek adına çalışmalara girişirler.
LOL’de Diff Ne Demek?

                Diff terimi genel anlamda different yani fark sözcüğünün kısaltılmış halini simgelemektedir. Genel olarak koridor aşamasını iyi geçirmeyen oyuncular adına kullanılır. Bazı zamanlarda her oyuncu iyi bir koridor aşaması geçiremeyebilir. Ardından rakibinin güçlenmesi bir kartopu etkisine dönüşür ve o durdurulamaz hale gelir. Bu durdurulamamanın ardından ise sonuç takımın mağlup olmasına kadar gidebilir. Böyle bir durumda takım içerisindeki kişilerin konuşma penceresine yazmış oldukları ‘’… diff’’ sözcüğü de rakibin aşırı güçlenmesini ve oyunu kazandıracak kadar etkili olmasını simgelemektedir. Siz de diff sözcüğünün lehinize kullanılmasını istiyorsanız koridor aşamalarını biraz daha dikkatli oynamanız gerekecek.
LOL’de GG Ne Demek?

                League Of Legends oyunun terimleri arasında yer almakta olan GG terimi aslıdna Good Game yani iyi oyunun kelimelerinin sadece baş harflerinin alınıp kullanılması ile beraber ortaya çıkmış olan bir terimdir. Genel olarak bu terimin kullanılma zaman ise bir takımın diğer takıma üstün geldiği anlar ve bazı oyuncuların morallerinin bozulduğu anlardır. Zira bu oyunda zihinsel açıdan ayakta kalmak da epeyce önem arz etmektedir. Bir kullanım yeri olarak da oyunların bitimini takip eden Zafer ya da Bozgun yazılarının ardından eşleştirmeli sohbetlere yazılabilecek türden bir terimdir.
LOL’de ELO Ne Demek?

                League Of Legends oyunu fazlasıyla rekabetçi temellere dayanmakta olan bir oyundur. Bu oyun içerisinde belirli bir seviyeye ve aynı zamanda belirli bir şampiyon sayısına ulaşmanızın ardından dereceli olarak tabir edilmekte olan maçlara girmeye hak kazanacaksınız. Oynadığınız ilk on maçın ardından kümeniz belirlenecek ve puanlar kazanmanız halinde bu kümeler arasında bir yükselme gerçekleştirme imkanınız söz konusu iken kaybedeceğiniz maçlardan ötürü de liglerden aşağı doğru düşebilirsiniz. Sizin genel olarak sezon boyu oynadığınız dereceli maçlardan kazanmış olduğunuz puanlar elo olarak adlandırılmakta ve sizin dereceli seviyenizi belli etmektedir.
LOL’de İNT Ne Demek?

                League Of Legends oyunu genel olarak birbirlerine rakip olan kimselerin rakiplerini öldürerek ve koridorlarına gelen minyonları biçerek güçlenmesi temeline dayanan bir oyundur. Güçlenme ile birlikte daha iyi eşyalar alabilir ve rakip şampiyonlara daha fazla hasar vurmaya başlayabilirsiniz. İnt teriminin de kaynağı güçlenmektir. Bir taraf durdurulamaz bir şekilde güçlenirken diğer taraf çok etkisiz kalır. O da onun intlediğini yani sürekli olarak öldüğünü ve takım arkadaşlarının oyun kalitesini aşağı seviyelere çektiğini göstermektedir.

 

 

 

 

 
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: