GTA5 Rehberi
[caption id="attachment_13487" align="aligncenter" width="300"]GTA5 Rehberi GTA5 Rehberi[/caption]

GTA5 Sistem Gereksinimleri


[caption id="attachment_13488" align="alignleft" width="300"]GTA5 Sistem Gereksinimleri GTA5 Sistem Gereksinimleri[/caption]

                GTA serisinin en iyi ve oyuncular tarafından en çok tutulan oyunlarından birisi olan GTA5 bütün oyuncuların kalbinde büyük bir yer sahibi olmayı başarmış olan bir oyundur. Bununla birlikte oyunu gerçekten keyifli bir şekilde oynayabilmek adına oyunun sizden istemekte olduğu minimum sistem gereksinimlerinin karşılanması gerekiyor. Zira oyun gerçekten sağlam grafiklere sahip olan bir oyun olduğundan oyunun gerçek anlamda keyifli bir biçimde oynanabilmesi için sistem gereksinimlerinin karşılanıyor olması gerekmektedir.

GTA serisinin en iyi oyunlarından  bir tanesi olan GTA5 oyununu gerçekten keyifli bir şekilde oynamak adına önerilmekte olan sistem gereksinimlerini sizler için belirteceğim. İşletim sisteminin Windows 7 ve üzerinde olması, İşlemcinizin Intel Core İ5 3470 olması, gerekli olan bellek hacminizin 8GB olması, Ekran kartınızın oyunu kaldırabilecek ve çok rahat bir şekilde çalıştırabilecek bir ekran kartı olması, sahip olduğunuz ses kartının directX 10 uyumlu olan bir ses kartı olması ve sabit diskiniz içerisinde en az 80 GB alanın boş olması önerilen sistem gereksinimleri olarak sizlere sunabileceğim gereksinimler arasındadır.

Oyunu yine keyifli bir şekilde oynamak isteyen fakat minimum düzeyde sağlam bir işlemciye sahip olan kimseler için önerim ise kesinlikle yine işletim sistemlerinin Windows 7 ve üzerinde olması, belleklerinin 4GB olması, ses kartlarının directX 10 uyumlu olması ve sabit diskleri dahilinde 80 GB boş alanın yer alması gerekmektedir. Fazla iyi grafik kalitesi alamasanız bile minimum ayarlarda oyunu oldukça keyifli bir biçimde oynama şansına sahipsiniz.

GTA5 Dil Değiştirme


[caption id="attachment_13489" align="alignleft" width="300"]GTA5 Dil Değiştirme GTA5 Dil Değiştirme[/caption]

                Oyun gerçekten kaliteli grafiklere ve görsel şölenlere sahip olsa da bana kalırsa bir oyunu gerçekten çok güzel ve oynanabilir kılan ayrıntı oyunun dilini kendi ana dilime uyarlamak olacaktır. Her ne kadar yabancı dillere hakim olursanız olun, bir oyunu ana dilde oynama şansının var olması kadar büyük bir ayrıcalık ve keyif alma aracı bana kalırsa söz konusu değildir.

Oyun ilk olarak yükleme ekranında yani sizlerin de daha aşina olduğu bir söylem ile ‘’setup’’ ekranında oyunu hangi dil ile yüklemek istediğini sizlere sormaktadır. Burada istediğiniz dili tercih edebilmeniz için sizlere pek çok seçeneğin sunulmuş olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte oyun içerisinde dilinizi Türkçe yapabilmek için öncelikle ayarlar kısmına gelmeniz gerekiyor.

Daha sonrasında ise orada sizin de göreceğiniz bir dil ayarları seçeneği olacak. Bu seçeneğe tıklamanızın ardından oyunun dilini tercih ettiğiniz bir dil türüne çevirmeniz mümkün kılınmıştır. Tercih edeceğiniz bir dilde bu oyunu oynama şansına böylece sahip olacaksınız.

GTA5 Denizaltı Görevi


[caption id="attachment_13490" align="alignleft" width="300"]GTA5 Denizaltı Görevi GTA5 Denizaltı Görevi[/caption]

     GTA5 oyunu genel olarak serbest bir oynayış türünü oyuncular için mümkün kılmış olsa da oyunu bitirmek tabirini gerçek anlamda tamamlayabilmek için görevleri bitirmeniz ve tabiri caiz ise bu şekilde bitiş çizgisini geçmeniz gerekmektedir. Böyle bir durumu gerçekleştirebilmek için ise oyunun yönlendirmelerini takip etmeniz ve sizden istediği şeyleri uygulamanız gerekiyor.

Bu uygulama ve istek türlerinden birisi de Denizaltı Görevi’dir. Denize dağılmış olan parçaları keşfetmenizin ardından toplayıp bir araya getirmenizi ister. Toplanan parçaları ise sizden istenilen noktaya götürmenizin ardından görevinizi tamamlamış sayılacaksınız. Böylece de yeni bir görev alabilmek için hak kazanacaksınız.

GTA5 Eğilme Tuşu


[caption id="attachment_13491" align="alignleft" width="259"]GTA5 Eğilme Tuşu GTA5 Eğilme Tuşu[/caption]

                GTA5 oynarken sürekli bir aksiyon içerisinde olduğunu bütün oyuncular iyi bir şekilde bilmektedir. Bu aksiyonun sebebi ise oyunun kendi temeline dayanmaktadır. Suçlular, çeteler, polisler vs. neredeyse her oluşum size karşı bir bakış açısı ile hareket edecek ve sizin oyunu tamamlamanızı zorlaştıracaktır. Bu zorlukları aşmanız için de ya saklanıp gizlenmeniz, ya kaçmanız ya da kalıp çatışmanız gerekiyor.

Saklanıp gizlenmek için de çatışma sırasında daha aktif ve kabiliyetli olabilmeniz için de yapmanız gereken eylemlerden birisi eğilme eylemidir. Eğilerek üstünüze saçılan kurşunlardan kurtulabilir ya da sizi arayan polislerden saklanabilirsiniz. Bu söz konusu olan eğilme işlemini gerçekleştirebilmek için kullanmanız gereken tuş ise C tuşu olarak belirtilmiştir. Eğer isterseniz tuş komutu ayarlarına giderek aktif olarak kullanmakta olduğunuz bu tuşu mekaniklerinizin daha yatkın olduğu bir tuşa atama şansına da sahip olduğunuzu belirtmek isterim.
GTA5 En Hızlı Araba

[caption id="attachment_13495" align="alignleft" width="300"]GTA5 En Hızlı Araba GTA5 En Hızlı Araba[/caption]

            Oyun, oyuncuların keyif alma dozlarını artırabilmek için pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Bu oyun içerisinde çok güzel bir eve sahip olabileceğiniz gibi birbirinden güzel araçlara binme şansına da sahipsiniz. Tabi ki bu araçların çoğunu illegal yolla elde edeceğinizi düşünerek öncelikle polislerden hızlı bir şekilde uzaklaşıp ardından arabanızı garaja sokarak iyice size ait bir hale getirmeniz mümkün olacaktır. Ya da eğer genel hayatınızda bir hız tutkunu iseniz bu oyun içerisindeki en hızlı arabaları öğrenmeyi istemek tabi ki en doğal hakkınız. GTA5 oyunu içerisinde kullanma şansınızın bulunduğu en hızlı araba kesinlikle Ocelot Pariah’tır. Bu aracı kullanarak saatte 218 kilometrelik bir hıza ulaşmanız mümkün kılınmıştır. Bu acayip hızlı aracın ardından ise yine hızı ile dikkatleri üzerine çeken bir başka araç olan Pfister 811 gelmektedir. Bu aracı kullanarak saatte 213 kilometre hız yapma şansına sahipsiniz. Ama genel olarak oyunun hızlı aracı saatte 218 kilometrelik bir hıza çıkmaya olanak sağlayan Ocelot Pariah’tır.
GTA5 FPS Gösterme

[caption id="attachment_13492" align="alignleft" width="300"]GTA5 FPS Gösterme GTA5 FPS Gösterme[/caption]

             Oyun kalitesini artıran unsurlardan bir tanesi de oyundan almakta olduğunuz FPS değerinin gerçekten yüksek değerlerde olması ile alakalıdır. Bununla birlikte siz de oyun içerisindeki FPS değerinizin kaç olduğunu öğrenmek isteyenlerden birisi iseniz yapmanız gereken şey oyun içerisine girip oradan ayarlara girmek olmalıdır. Daha sonrasında oyun içi adı altında açılmış olan bir bölüm göreceksiniz. Bu bölümden de oyun içi FPS sayası kutusunu işaretlemeniz gerekmektedir. Sizlere anlatmış olduğum bu işaretleme işlemini gerçekleştirmenizin ardından oyun içerisinde ekranınızın bir köşesinde FPS değerinizin kaç olduğuna dair bütün bilgileri görme fırsatına sahip olacaksınız.
GTA5 Grafik Ayarları

[caption id="attachment_13493" align="alignleft" width="300"]GTA5 Grafik Ayarları GTA5 Grafik Ayarları[/caption]

                GTA5 oyununda istediğiniz grafik ayarlarını uygulayarak oyunu rahat ve kaliteli bir şekilde oynama fırsatına sahip olacaksınız. Bu tür oyunlarda istenen yüksek performans özellikleri sebebinden ötürü her ne kadar bilgisayarınıza yükleyip oynama fırsatına erişebilseniz bile istediğiniz oyun deneyimini elde edemeyebilirsiniz. Ignore Suggested Limits ayarı ile birlikte ekran kartınızın belleğinin üstüne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Örnek olarak ekran kartınızın belli bir GB MB gücü var ise bu ayarı değiştirerek bu göstergeyi daha da yukarı çekme şansına sahipsiniz. DirectX Version ayarı ile de oyunu hangi DirectX sürümü dahilinde oynamak istediğinize karar vermeniz sağlanmıştır. 11 sürümünde istediğiniz ayarı seçmeniz için olanaklar ve seçenekler sizlere sunulmuştur.
GTA5 Kaç GB?

[caption id="attachment_13494" align="alignleft" width="300"]GTA5 Kaç GB? GTA5 Kaç GB?[/caption]

                Oyun kalitesi olarak en güzel oyunlardan bir tanesi olan GTA serisinin en yeni oyunlarından birisi olan GTA5 bütün özellikleri ile en çok konuşulan oyunlar arasında kendisine yer bulmayı başarmıştır. Yüksek grafik özellikleri ve oyun içerisindeki ünite çeşitliliği ile birlikte bu oyunun bilgisayarınızda kapsayacağı yer de önemli bir soru işaretidir. Bilgisayarınıza böyle bir oyunu indirmeniz ve kurmanız için diskiniz içerisinde 80GB boş alana ihtiyaç duyacaksınız.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: