Oyun Oynarken Alınan Hatalar Ve Çözümleri

Oyun Oynarken Alınan Hatalar Ve Çözümleri

[caption id="attachment_13444" align="aligncenter" width="300"]Oyun Oynarken Alınan Hatalar Ve Çözümleri Oyun Oynarken Alınan Hatalar Ve Çözümleri[/caption]

Oyun Oynarken Oyundan Atıyor


                Herhangi bir oyun oynadığınız zaman ne olursa olsun bu oyunu en yüksek kalite ve alabileceğiniz maksimum keyif ile oynamayı tercih edersiniz. Grafiklerinin kalitesini yükseltmek ile oyun kalitesini ve keyfini yükseltmeye başlayarak işe başlanır. Ardından da gerekil olan ek ayarları düzenleyerek oynanan oyundan alınan keyif maksimuma çıkartılır. Ama bazı durumlarda oyun keyfinizi tam ortadan bölecek olan sorunlar kendisini gösterebilir. Bunlardan bir tanesi de oyundan atma sorunudur.

Oyununuzu yüksek grafik ayarlarında oynarken bazı zamanlarda bilgisayarınızın çalıştırmaya el vermediğini ve zorlandığını görebilirsiniz. Bu durumda da üzgünüm ki sizleri oyundan atacaktır ve masaüstü ekranına dönüş sağlayacaksınız. Oyunu bölünmeden keyifli bir biçimde oynamak isteyen kimselerin yapması gereken işlem oyun ayarlarının minimum seviyeye optimize etmektir. Böyle bir ayar yapılandırması söz konusu olduğunda oyundan atma sorunlarının ortadan kalktığına siz de şahit olacaksınız.

Bununla beraber bilgisayarınızın temel gücü ve nitelikleri de bu sorunun başlıca ortaya çıkma sebepleri arasında yer alır. Bu nedenle keyifli bir şekilde oyundan atılmadan oyun oynama isteğinde iseniz ya seçtiğiniz ayarları minimuma çekmeniz gerekecek ya da bilgisayarınızın çalıştırma gücü olduğu oyunları tercih etmeniz gerekecektir.

Oyun Oynarken PC Kapanıyor


                Oynamakta olduğunuz bir oyunun en keyifli anında ya da en ateşli dakikalarında bilgisayarınız aniden kapanabilir. Bu da sizin keyfinizi aşırı şekilde kaçıracak olan durumların başında yer alıyor. Bu sorunun temel olarak bir sebebi olduğunu söylemek mümkündür. O da oyun oynarken bilgisayarınızın gerektiğinden fazla şekilde ısınması sorunudur. Bilgisayarınız siz bir oyun oynarken aninden kapanıyorsa bilgisayarınızın soğumasını sağlayan fanınızın kirli olduğunu düşünmeniz bu sorunun çözümüne ulaşmanız için yeterli olacaktır.

Böyle bir durum başınıza geldiğine laptop kullanıyorsanız eğer arka kapağını söküp fanınızın durumunu kontrol edebilir ve gerekli olan temizlik uygulamalarını gerçekleştirebilirsiniz. Masaüstü bilgisayarınızda ise kasanızı açarak fanınızı temizlemeniz gerekli olan uygulamalar arasında yer alır. Tüm bu işlemleri yerine getirdiğiniz takdirde artık bir oyun oynarken bilgisayarınızın kapanmadığını ve rahatça oyun oynayabildiğinizi siz de fark edeceksiniz.

Oyun Oynarken Bildirimleri Kapatma Android


Android işletim sistemine sahip olan telefonunuzdan oyun oynarken bir anda bildirimler geliyor ve bu durumda eğer sizin oyundan aldığınız keyfi azaltıyorsa bu bildirimleri engellemek çok basittir. Bildirimler engellendiğinde ise oyununuzu tekrar eskisi gibi keyifli ve akıcı  bir şekilde oynamaya devam edebilirsiniz. Oyunun en keyifli anında gelen bildirimler canınızı sıksa da oyunu kapatmanızın ardından ayarlar kısmına gelerek orada size en çok bildirim gönderen uygulamaları seçin.

Bu uygulamalar mesajlaşma uygulamaları ya da sosyal medya uygulamaları olsun hiç fark etmez. Uygulamaların ayarlar kısmına girmenizin ardından orada bildirimleri kapatacağınız seçenek karşınıza çıkacaktır. Bildirimleri kapatmanızın ardından oyunun keyfini sürmeye devam edebilirsiniz.

Oyun Oynarken Isınma Sorunu


                Her bilgisayar belirli bir çalışma hacmine ve gücüne sahiptir. Onu zorlayacak olan uygulama ve oyunlar da haliyle bilgisayarın ısınmasına sebep olacaktır. Bilgisayarın ısınması ile birlikte oyundan alacağınız keyif ve verim düşerken canınız da hayli sıkılabilir. Bilgisayarınızın ısınma sorunlarını engellemek adına yapacağınız işlemlerden bir tanesi bilgisayarınıza bir soğutucu cihaz almaktadır. Soğutucu cihaz alıp bilgisayarınıza taktığınızda ısınma sorunlarının ortadan kalktığını ve bilgisayarınızın artık bu olumsuz durumdan hiçbir şekilde etkilenmediğini fark edeceksiniz. Bunun dışında yapılacak olan fan ayarları ve fan temizliği sayesinde bilgisayarınızın ısınma sorunlarına çözümler bulmanız da mümkünüdür.
Oyun Oynarken Ani FPS Düşmesi

FPS terimi bilgisayarınızın bir oyun oynarken saniye başına görüntülediği kareleri simgelemektedir. Bu kareler ile birlikte oluşan kare hızı da sizin oyun deneyiminizi epey büyük ölçüde yukarı çeker. Ama bazı zamanlarda yaşanan FPS drop sıkıntıları oyunda ne olup bittiğini anlamadan ölmenize ya da alabileceğiniz bir üniteyi kaçırmanıza neden olmaktadır. Bu durumun en büyük sebeplerinden bir tanesi ekran kartı sürücülerinin güncel olmamasıdır. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyerek FPS düşmesi sorunlarından kurtulabilirsiniz. Sorunun kaynaklarından bir nedeni de ısınma problemidir.

Daha önceki başlıklarda anlatmış olduğum teknikleri uygulayarak ısınma sorununuzu çözebilir ve ardından FPS düşmesi problemlerinden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bu sorunun temel sebeplerinden birisi de oyunu oynadığınız sırada bilgisayarınızın gücünün yetmemesi ve darboğaza girmesidir. Böyle bir durumda bilgisayarınızı rahatlatmak adına çalışmakta olan uygulamalardan bazılarını kapatmayı deneyebilirsiniz.
Oyun Oynarken Bir Anda Oyun Kapanıyor

                Oyunun en can alıcı noktasında oyununuz kapanıyor ve sizin de tadınız kaçıyorsa bu durumun en temel sebebi bilgisayarınızın oyunu çalıştıracak kadar minimum performans özelliklerini karşılayamıyor oluşudur. Oyunu repack olarak adlandırılmakta olan sürümlerinden indirmek suretiyle daha az gereksinim isteyen bir hale getirebilir ve rahatça oynamaya devam edebilirsiniz. Daha sonraki dönemlerde ise aynı sorunu yaşamanız halinde bilgisayarınız ile uyumluluğunu uyumluluk testi düzenleyerek test edebilir ve bir anda oyunun kapanmasına engel olabilirsiniz.
Oyun Oynarken Bilgisayar Reset Atıyor

Oyun oynarken bir anda bilgisayarınızın kendisini yeniden başlatması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu sorunun en temel sebeplerinden birisi bilgisayarınızın ısınması durumudur. Isınmasına bir çare bulabilmek adına bir soğutucu satın alabilir ve oyunu bu soğutucunun fanınızı soğutması yardımı ile oynayabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınızın fanının temizliğine de oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.

Fanınızın temiz olmaması bilgisayarınızın fazla ısınmasına ve bir anda kendisini yeniden başlatmasına sebep olabilir. Bu sorunun çözümü için de laptop kullanıyor iseniz arka kapağı sökerek bilgisayarınızın daha iyi çalışmasına olanak sağlayan fanını temizlemeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemin ardından ise gerçekleştireceğiniz soğutucu kullanımı ile sorununuzun tamamen ortadan kalktığını görmeniz mümkün olacaktır.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: