The Elder Scrolls V Skyrimde Ev Alma

The Elder Scrolls V Skyrimde Ev Alma





[caption id="attachment_13077" align="alignleft" width="300"]The Elder Scrolls V Skyrimde Ev Alma The Elder Scrolls V Skyrimde Ev Alma[/caption]

The Elder Scrolls serisinin 11 kasım 2011 tarihinde oyun dünyası ile buluşan ve Creation Engine motoru ile geliştirilerek adete grafikleri ile insanı oynamaya teşvik eden ve her bahsedişimizde acaba başlasak mı yeniden dediğimiz ama her ne kadar başlasak da bitiremediğimiz oyunu Skyrim dünyasına yeniden “Merhaba”.

Oyunun gerçekçiliğine her ne kadar NPC’lerin umursamaz, iplemez tavırları damga vuruyor olsa da büyüleyici atmosferinde hikayeye doğru sürüklenip gitmemek elde değil. Her ne kadar hikaye yan görevlere uğraştığımızda kopukluğa sebep olsa da “Acaba bu görev ana hikayenin mi?” diye defalarca düşündüğümüz yan görevleri bir yana bırakıp, oyunda yapabileceklerimizden bahsedelim.

Bilindiği üzerek muazzam bir işçilikle gece gündüz demeden çalışılarak geliştirilen oyunun içerisinde yapabileceklerimiz neredeyse sınırsız. Sınırsız çünkü oyun için gelişitrilen modları düşündüğümüzde “Yapılmaz!” demeye korkuyoruz.

Her ne kadar oldukça geniş bir mod kütüphanesine sahip olan bir RPG rol yapma oyunu olsa da Skyrim, mod gerektirmeden yapabileceğimiz şeyler de hafife alınacak şeyler değil. Örneğin Skyrim’de evlenebiliyor ve ev satın alarak eşinizi evde bakabiliyorsunuz. Diğer taraftan eşinize yük olmamak için evinize uşaklar, hizmetçiler ve bahçivanlar çağırabiliyorsunuz. Peki ama nasıl?

The Elder Scrolls V Skyrimde Ev Alma


Öncelikle ev almadan önce bitirmeniz gereken bazı görevler var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Skyrim Ev Almak İçin Yapılması Gereken Görevler



  • Before Storm

  • Bleak Falls Barrow

  • Dragon Rising


Bu görevleri yaptıktan sonra bir sonraki aşamaya geçelim.

Skyrim Ev Nasıl Alınır?


Ev almak istediğiniz krallığa giderek yönetim binasından arsa alabilir veya direkt olarak ev satın alabilirsiniz. Örneğin Ejder Konak bölgesinde Proventus Avenicci ile konuşarak direkt olarak ev satın alabilirsiniz. Ek olarak satın aldıktan sonra dilerseniz eşyaları da satın alabilirsiniz. Ev eşyaları satın almak için “Dekorate” seçeneği ile konuşmaya devam edebilirsiniz. Ancak hatırlatalım, ev almak için yüklü bir miktar altını gözden çıkmalısınız. Miktar Skyrim’de evi alacağınız bölgeye göre değişiyor.

Skyrim’de Evim Nerede?


Skyrim’de ev satın aldıktan sonra haritada ev simgesi görünür. Bununla beraber eğer Ejder Konak‘dan ev aldıysanız, eviniz demircinin hemen yanındaki bina olacaktır. Ejder Konak’dan ev almak diğer bölgelere göre biraz daha kolaydır. Örneğin Falkreath gibi yerlerden ev almak için oranın kralının size vereceği görevleri yapmalı ve şehirde saygınlık kazanmalısınız.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=nw8VtppzW78[/embed]



The Elder Scrolls V Skyrimde Ev Alma yazımızı beğendiyseniz Lolde Kaç Hero Var? yazımıza da göz atabilirsiniz.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: