Android Sisteminde Bildirimleri Nasıl Kapatırız?

Android Sisteminde Bildirimleri Nasıl Kapatırız?

Android Sisteminde Bildirimleri Nasıl Kapatırız?


Bildirimler telefonumuzda bulunan uygulamalar için önemli bir yere sahiptir. Uygulamalarımızda gerçekleşen güncel durumları bizlere bildirme amacıyla oluşturulmuşlardır. Bize ne kadar yardımcı olsalar da yeri geldiğinde sinirlendirebiliyorlar. Örneğin; telefonunuzla önemli bir iş yaparken bildirim çubuğundan rahatsız edici şekilde art arda gelen bildirimler, mutlaka sinirlerinizi bozmuştur. En çok da oyun oynarken bildirim yağmuruna tutulmak oldukça rahatsız edici bir durum. Oyunun en can alıcı noktasında gelen bir bildirimle ekranın kaplanması, herkeste telefonu parçalama isteği doğurur. Hatta oynadığınız oyundan bile soğutabilir. Bu durumlar dışında, neredeyse hepimizin es geçtiği bir nokta daha var. Bildirimlerin gereksiz şarj tüketimine sebep olduğu da bilinmektedir. Bu problem telefonun şarjının olması gerekenden daha kısa sürede bitmesine sebep olmaktadır. Kısacası şarjınızın sadece oyun oynamaktan bittiğini düşünüyor olabilirsiniz ama bildirimler de şarjınızın bitmesinde büyük rol oynamaktadır.

Genelde bildirimler ile bir savaş içerisindeyizdir. Daha fazla uğraşıp sinirlenmemeniz için bildirimleri kapatma işlemini sizler için anlattık. Bu işlem sonucunda telefonunuzda oyun oynamak kâbus olmayacak. Ayrıca telefonunuzun pil tüketimine de olumlu anlamda katkı sağlayacaksınız. Bu işlem, kullandığınız cihazdan cihaza değişebilmektedir. Ancak çok büyük farklılıklar yok.

Aşağıdaki adımları Android 8.1 Oreo işletim sistemine sahip Samsung markalı telefondan iki ayrı yol kullanarak anlattık. Şimdi anlatacağımız adımlar ikinci yoldaki adımlara göre daha kolay yapılabilir. Telefonlarınızda “Ayarlar” bölümünde mutlaka “Bildirimler” seçeneği vardır. Şimdi bu seçeneği kullanarak içinize dert olan bu problemi çözeceğiz.

Bildirimleri “Bildirimler” Bölümünden Kapatmak



  1. Telefonunuzun ana menüsüne giriş yapın. Yaptıktan sonra “Ayarlar” bölümüne girin.

  2. Ayarlar sayfası açıldığında “Bildirimler” seçeneğine girin.

  3. Açılan sayfada “Uygulama Bildirimleri” bölümü yer alır. “Tüm Uygulamalar” altında telefonunuzda yüklü bulunan uygulamalar listelenmektedir.

  4. İstediğiniz uygulamaya dokunarak, bildirimleri kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  5. Eğer tüm uygulamalar için bildirimleri kapatmak isterseniz “Tüm Uygulamalar” başlığının yanında bulunan açma kapama simgesine benzer çentiğe dokunarak kapatabilirsiniz. Böylelikle tüm uygulamaların bildirimlerini kapatmış olacaksınız.


Yukarıda anlattığımız adımları deneyerek bildirimleri kapatmanız daha kolay olduğu için tercihimizdir. Ek bir seçenek olarak “Uygulamalar” bölümünü kullanarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha uzun ve zahmetli olduğunu söyleyebiliriz ama tabii ki seçim sizin.

Telefonunuzdaki Bildirimleri “Uygulamalar” Bölümü Yardımıyla Kapatmak



  1. Telefonunuzun ana menüsüne giriş yapın ve “Ayarlar”a tıklayın.

  2. Ayarlar sayfasında “Uygulamalar” seçeneğini göreceksiniz. O seçeneğe dokunun.

  3. Açılan sayfada cihazınızda yüklü bulunan uygulamaları göreceksiniz. Sürekli bildirim aldığınız, sizi rahatsız eden uygulamayı bulun ve dokunun.

  4. Uygulamaya dokunduğunuzda uygulamanın ayarları açılır. Bu sayfada “Uygulama Ayarları”na girin.

  5. Daha sonra “Bildirimler”e girin.

  6. Uygulama logosunun ve adının altında bulunan, “AÇIK” seçeneğinin yanındaki açma kapama simgesine benzer çentiğe dokunarak kapatabilirsiniz.


Böylelikle her iki yoldan bildirimleri kapatma işlemini işlemiş olduk. Telefonun başında bildirimlerle savaşmak yerine artık oyununuzu rahatça oynayabilirsiniz. En azından bildirimlere son vermek, bildirimler ile savaşmaktan daha kolay.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: