LoLde Ban Yediğimi Nasıl Anlarım

LoLde Ban Yediğimi Nasıl Anlarım


Binlerce kişinin oynamaktan bıkmadığı League of Legends oyunu, her geçen gün oyuncu sayısını arttırıyor. Gün geçtikçe daha fazla insanın eriştiği oyunda kullanıcılar oyun içerisindeki çeşitli güvenlik sistemleriyle ilgili araştırmalar yapıyorlar. Ban sistemi de bunlardan birisi. Oyuncuların şüphe duyulan hareketlerinden ya da yaptıklarından dolayı çoğu zaman oyundan uzaklaştırılmaları için kullanılan bu sistem bazı League of Legends oyuncularının kafasını karıştırmaktadır. Kısa ismi lol olarak geçen oyunda ban nedir, nasıl yenir ve neden yenir gibi sorular çoğu oyuncunun gündemindedir. Oyuncular bazen banlanıp banlanmadığını anlamamaktadırlar. Bu yüzden '' lolde ban yediğimi nasıl anlarım??'' sorusu ortaya çıkmaktadır. Ama öncelikle ''ban'' kavramını tam olarak anlamak gerekmektedir. Bazen oyuncular kabul etmek istemeseler de rahatsızlık verici davranışlar yapıp oyundan ban yemek zorunda kalabilirler. Bazen de gerçekten ne yaptığını anlamayan ya da kötü bir şey yaptığını düşünmeyen oyuncularla karşılaşmak mümkündür. Eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız oyun yönetimi ile iletişime geçmenizde ve yanlış anlaşılmayı düzeltmenizde fayda vardır. Ama yine de oyunda kullandığınız kelimelere, davranış şekillerinize dikkat etmelisiniz. Şimdi öncelikle ban sisteminin ne olduğuna dair bilgilenip daha sonra da banlanıp banlanmadığınızı nasıl öğreneceğinize bakalım.

League of Legends ve Ban


Disiplin, ödeme, güvenlik gibi konular dahilinde bazen oyun yönetimi oyuncuyu oyundan uzaklaştırmak ister. Böyle zamanlarda ''ban'' adı verilen sistemle oyundaki diğer oyuncuların güvenliğini korumak adına çeşitli cezalar verir. Fakat bu cezalar aşamalardan oluşur ve ilk ceza alışta oyuncunun hemen oyun ile ilişkisi kesilmez. Sadece çok kötü bir davranışta bulunduğu bazı hallerde diğer uyarılar beklenmeden oyuncu kalıcı ban yiyebilir. İlk uyarıda bir sonraki on oyun içinde sohbet etmesine izin verilmez. İkinci uyarıda bir sonraki yirmi beş oyun içinde sohbet etmesine izin verilmez. Üçüncü uyarıda iki hafta boyunca oyuna giremez. Dördüncü ve son uyarıda ise kalıcı olarak oyuna girmesi yasaklanır. Oyunda küfür ve hakaret içeren cümleler kurmak, insanları yermek, insanları rahatsız etmek oyuncunun ban yemesine sebep olur.

Ban Yediğimi Nasıl Anlarım?


Eğer bilerek ya da bilmeyerek oyun yönetimini rahatsız edecek bir davranışta bulunduysanız ban yemiş olursunuz. Bunu anlamak için ise oyuna girmelisiniz. Eğer hesabınızda ''This account is blocked.'' yazısını görüyorsanız ban yemişsiniz demektir. Eğer çok rahatsız edici bir davranışta bulunmadıysanız ya da ilk uyarınızı aldıysanız kısa bir süre sonra oyuna geri dönebilirsiniz. Bazı durumlarda diğer uyarıları beklemeden ilk uyarıda lol ban yeme durumuyla karşılaşabilirsiniz. Bunun sebebi yaptığınız şeyin diğer uyarıları beklemenize izin vermeyecek kadar kötü ve rahatsız edici olmasıdır. Oyundaki diğer kullanıcıları da düşünmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Kötü söz ve davranıştan kaçınmalı, oyunda hile yapmamalısınız. Eğer kısa süreli banlandıysanız ikinci ve üçüncü uyarıları almamaya dikkat etmelisiniz.
Previous Post
Next Post

post written by:

9 yorum:

  1. Günlerdir aradığım konuyu sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Didem Özkan17 Ocak 2021 05:00

    Nasıl ban yediğimizi bilmiyordum artık daha çok dikkat edilir ban yediğimde anlarım

    YanıtlaSil
  3. Ömer yapıcı17 Ocak 2021 05:11

    Bir sürü ban yemiştim şimdi anladım sebebleini teşekürler bilgi için

    YanıtlaSil
  4. Abdurrahman Damar17 Ocak 2021 05:12

    Bu Bilgiler Sayesinde hep Bilgilendim ve Çok memnun kaldım sizin siteye kolay gelsin

    YanıtlaSil
  5. Emre Yılmaz17 Ocak 2021 05:17

    Benim için çok önemliydi ya çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı hakikaten. Sayenizde öğrendim. İyiki bu siteye girmişim. 👍

    YanıtlaSil
  6. Oyunda ban yedigimde isime yarayacak bir yazi olmus cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Bu bilgi sayesinde ögrenmis olduk tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. bukonuyla ilgili açıklayıcı bilgiler arıyordum teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Cüneyt ertas17 Ocak 2021 05:37

    Lolde nasıl banlanıldığımızı anlatan mükemmel site tavsiye ederim

    YanıtlaSil