Lolde Kaç Hero Var?

Lolde Kaç Hero Var?


Her yıl binlerce insanın oynadığı ve oyuncu sayısının giderek arttığı League of Legends oyununda ''şampiyon'' adı verilen karakterler her yıl artmakta ve güncellenmektedir. Oyuncular da her yıl bu gelişimi merakla takip etmektedirler. Lolde kaç hero var 2020 için önemli bir soru olmuştur. League of Legends oyununun belirttiğine göre 2020 sonu itibari ile oyunda 152 adet şampiyon vardır. Bu şampiyonlara ''hero'' denir.

Oyundaki durumunuza göre oynayabileceğiniz şampiyonlar vardır. Her şampiyonun oynayabileceği kulvar farklıdır. Fakat bu şampiyonlara verilen yetenekler ve özellikler ile oyun daha zevkli bir hale gelir. Ayrıca hepsinin ayrı bir yaşam öyküsü vardır ve oyunda bu belirtilir. Oyuncular oynayacakları kahramanları bunlara göre seçebilir. Bunlara hero, kahraman ya da şampiyon denebilir. Şimdi bu şampiyonlara değinelim.

Lol'de Hero (Şampiyonlar) Ne İşe Yarar?


Şampiyonlar yeteneklerine göre büyücü, dövüşçü, suikastçı ve nişancı olarak ayrılırlar. Hepsinin ayrıldığı kategoriye göre yapabildikleri farklıdır. Oyuncu bu şampiyon karakterlerden birisini seçer ve oyunu onunla oynar. Fakat seçimi çok önemlidir çünkü League of Legends bir takım oyunudur. Bu yüzden oyunda kazanmak için doğru hamleler yapacak ve karşılaşmayı kazanacak karakterler seçmek çok önemlidir. Doğru bir takım oluşturursanız mücadeleyi kolaylıkla kazanabilirsiniz. Şampiyonlar türlere ayrıldıkları gibi farklı alanlara da ayrılırlar. Her şampiyon her yerde oynayamaz. Her şampiyon her şampiyonla oynayamaz. Aynı zamanda her şampiyon isteğe göre seçilemez. Puanla ya da parayla satın alarak açılan şampiyonlar vardır. Aynı zamanda kahramanların oynayabildikleri koridorlar farklıdır. Büyücülerin, dövüşçülerin, suikastçilerin ve nişancıların yapabildikleri şeyler farklıdır. Bazıları koruma bazıları saldırma amacıyla oyuna girerler. Fakat oyuncuların daha çok tercih ettiği bazı kahramanlar vardır.

En Çok Tercih Edilen LoL Hero'ları


Lol hero yani şampiyonları yeteneklerine ve özelliklerine göre tercih ediliyorlar. Bunlardan Leona, çok dayanıklı olduğu ve oyunda daha uzun soluklu oynamayı sağladığı için tercih edilir. Mordekaiser ise çok güçlü olduğu için en çok tercih edilenler arasındadır. Zed, rakiplerini kandırma konusunda ustadır ve yine çok güçlü oluşu tercih edilmesi için başka bir sebeptir. Brand karşı takım için büyük bir tehdit olabilir ve çok büyük zararlar verebilir. Bu yüzden Brand da çok tercih edilir. Garen, dönüşleri ve dönerken dövüşleri ile meşhurdur. Ekko ise kolay öldürülemediği için onunla oynamak çok zevklidir. Galio karakteri asla hasar almaz. Oyunu kendi başına oynadığını da söyleyebiliriz. Morgana rakiplerini hareketsiz bırakabilmesiyle, Jax dayanıklılığıyla, Fiora ise ölümsüz olabilmesiyle diğer en çok tercih edilen LoL hero'ları arasında yer alır. Bunlar ve daha fazlası League of Legends oyununda yer almakta, her yıl oyuna yeni özellikte ve yetenekte karakterler katılmaktadır. Bu yüzden lolde kaç hero var 2020 için de çok sorulan bir sorudur. Bu soruya oyunun belirttiği veriler ile cevap verecek olursak, League of Legends oyununda 2020 ekim itibari ile toplam 152 adet hero yani şampiyon  vardır.
Previous Post
Next Post

post written by:

14 yorum:

  1. Didem Özkan17 Ocak 2021 04:52

    Yeni bilgiler öğrendiğim bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Lole yeni başlayacağım ve en merak ettiğim konu buydu. Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ömer yapıcı17 Ocak 2021 05:13

    Birçok hero varmış sayenizde öğrendim ve hangisi daha güçlü anladım bilgileriniz için çok sağolun teşekkürler herkese

    YanıtlaSil
  4. Oyunu oynarken cok faydasi olacak emeginize saglik tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Abdurrahman Damar17 Ocak 2021 05:14

    Siteye Bayıldım Çok teşekkür ederim Takipteyim Sizi Bu bilgiler İçin yine geleceğim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  6. Emre Yılmaz17 Ocak 2021 05:20

    Bu kıymetli güzel bilgiler. İçin teşekkür ederim. İşime yaradı harika faydalı bilgiler. Bunlar. 👌

    YanıtlaSil
  7. Neyin nerde kullanicagimiz konusunda bilgi sahibi oldum tesekkurler oyun icin verdiginiz bilgi icin

    YanıtlaSil
  8. bu oyuna başlamaya düşünüyordu bu bilgiler için sağolun

    YanıtlaSil
  9. Cüneyt ertas17 Ocak 2021 05:39

    Lolde kaç hero var anlatan mükemmel site tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  10. Yazı muhteşem olmuş teşekkür ediyorum çok iyi yazı olmuş

    YanıtlaSil
  11. Hero hakkında merak edilen bir konu hakkında güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık 👍👍

    YanıtlaSil
  12. Lole yeni başladım. Ama bu heroların ne işe yaradığını bilmiyordum. Detaylı bilgilendirici bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil
  13. En son 90'da falan bırakmıştım :) Baya artmış.

    YanıtlaSil
  14. vay be bayağa yükselmiş hero sayıları :) ben oynadığım zamanlar 50 hero bile yoktu sizin yazınızı okuduktan sonra belki yeni heroları denemek için girerim

    YanıtlaSil