Nasıl Twitch Yayıncısı Olunur?

Nasıl Twitch Yayıncısı Olunur?


İnternet günümüzde çok güçlü bir araç haline geldi. Zamanla hayatımıza giren tüm internet araçları işimizi kolaylaştırmanın yanı sıra amacı eğlence ve vakit geçirmek olan pek çok platformu ortaya çıkardı. Gelişen bu teknoloji ve internet dünyasının içerikleri ve formatları sayesinde kaliteli vakit geçirmek artık kaçınılmaz oldu. Özellikle sosyal medya son yıllarda insanların hem ürettikleri hem de tükettikleri bir alan oldu. Çeşitli platformlardan para kazanılabilir duruma gelindi. Sosyal medya araçları ile büyük paralar kazanıldığını gören insanlar da bu yollara başvurmaya başladılar. Twitch de bu araçlardan birisi. Kullanıcılar Twitch uygulamasından bağış yolu ile para kazanabiliyorlar. Çoğu kişi de bu sebepten Twitch uygulamasından para kazanma yollarını araştırmakta ve kendilerine kanal oluşturmaktadırlar. Kanal oluşturmak oldukça basit olsa da Twitch'de güzel yayınlar yaparak kazanç sağlayabilmenin bazı yolları vardır. Bu ince noktaları uygulayarak iyi bir Twitch yayıncısı olabiliriz. Peki Twitch yayıncısı olmak için nelere ihtiyaç var? Bu yazıda bunları bulabilirsiniz:

Twitch Üzerinden Kazanç Sağlama


Twitch uygulaması kullanıcıların kanallarına yükledikleri videolar aracılığı ile onlara para kazandırıyor. İzleyiciler bağış adı altında yayın yapan kişiye ödeme yapıyorlar. Fakat sadece bununla da sınırlı değil. Twitch kanalınızı büyütür ve genişletirseniz daha yüksek tutarlar kazanmanız mümkün. Ne kadar özgün ve kaliteli içerik, o kadar kazanç sağlar. Ayrıca buna katkı olarak yapacağınız iş birlikleri sizi hem yükseltir hem de kazancınızı katlar. Daha sık yayın yapan kullanıcılar daha hızlı yükselerek daha fazla kazanç sağlıyorlar. Genelde oyun videolarının ve yayınlarının yer aldığı Twitch platformu, yayıncıların tepkilerinin ve görüşlerinin merak edilmesiyle bugün bu noktaya gelmiştir. İyi bir yayıncı kitlesini her daim elinde tutar ve üzerine katlayarak devam eder. Yayın yapabilmek için belirli zorunluluklar yoktur. Yayın yapmak ve video yüklemek isteyen herkes uygulamayı indirerek kolayca yapabilirler. Fakat algoritmayı anlarsanız daha kaliteli içerikler üretebilecek ve yükselişinize hız katabileceksiniz.

Twitch Yayıncısı Olmak İçin Gerekenler


Siz de Twitch yayıncısı olmak için gerekenler adımlarını izleyerek kendi kanalınızı açıp yayın yapmaya başlayabilirsiniz;

1) Öncelikle Twitch uygulamasını telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirmelisiniz.

2) Daha sonra bu uygulama içerisinde kanal yani profil oluşturmalısınız.

3) Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ettikten sonra ise profiliniz açılacaktır.

4) Dilediğiniz düzenlemeleri ayarlar bölümünden yapabilirsiniz.

5) Yayın açabilmek için kullanıcı adınızın üzerinde bulunan ''Canlı Yayın'' kısmına tıklamanız gerekiyor.

6) Daha sonra önünüze onay ekranları çıkacaktır.

7) Yayınınıza bir isim vermeniz, türünü belirlemeniz gerekiyor. Daha sonra son bir kez onay veriyorsunuz ve böylece yayını açmış oluyorsunuz.

Yayın sıklığınızı arttırmanız ve kendi yararınıza gerçekleştireceğiniz iş birliklerini iyi yönetmeniz Twitch uygulamasında yükselmenize yardımcı olacaktır. Kaliteli yayınlar yapabilmek için mikrofon, kulaklık gibi daha kaliteli ekipmanlara ihtiyacınız olacaktır. Twitch daha çok canlı yayınların yapıldığı bir uygulama olduğu için seyirciyi sıkmayan ve onu yayında tutan bir anlatımınız olmalı. Bu sayede iyi bir yayıncı olabilirsiniz.

Twitch Yayıncısı Olmak İçin İhtiyacınız Olacak Ekipmanlar


Twitch yayınlarınızın kaliteli olması ve Twitch yayıncısı olarak ilerlemek için birtakım ekipmanlara sahip olmanız daha kaliteli yayınlar yaparak daha büyük kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu ekipmanlar:

  • Öncelikle iyi bir bilgisayarınız olmalı. Uzun yayın saatlerine dayanabilmeli. Seyircinin sizden oynamanızı isteyeceği tüm oyunları kaldırabilmeli.

  • Hızlı bir internetiniz olmalı. Bu hem yayındaki görüntü kaliteniz için hem de yayınınızın kesintiye uğramaması için çok önemli.

  • Bilgisayarınızın oyunlarınızı ve yayınlarınızı kaldırabilmesi için bir de ekran kartına ihtiyacınız var.

  • Seyircilerinizle daha iyi iletişim kurabilmek için kaliteli bir mikrofona ihtiyacınız var. Seyirci sizi duymalı ve anlamalı.

  • Oyunu tüm hissiyatı ile oynamak ve bunu seyirciye de hissettirebilmeniz için bir kulaklık almanız, oyunu sesleri daha iyi duyarak oynamanıza yardımcı olacaktır.

  • Seyirciye net bir görüntü ve güzel bir yayın sağlamak için iyi bir kameranız olmalı.

Previous Post
Next Post

post written by:

12 yorum:

  1. Hasan AYAYDIN17 Ocak 2021 04:32

    Twitch yayıncılığı için güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Didem Özkan17 Ocak 2021 05:04

    Twitch için bu yazı güzel olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ömer yapıcı17 Ocak 2021 05:17

    Twich yayıncısı olmak için herşey paylaşılmış bizede uğraşmak düşer bilgiler için teşekkürler arkadaşlar

    YanıtlaSil
  4. Abdurrahman Damar17 Ocak 2021 05:18

    Bende Twitch yayını nasıl yapılır diye Araştırma yapıyordum Ama bu siteyi gördüm öğrendim Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  5. Twich yayincisi olmak istiyorum cok aydinlatici bilgiler vermissiniz tesekkurler.

    YanıtlaSil
  6. Emre Yılmaz17 Ocak 2021 05:25

    Merak ediyordum. Bu merakımı giderdiniz. Baya bilgiler. Öğrendim. Sizden harikasınız.

    YanıtlaSil
  7. güzel bir anlatım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Twich hakkinda bilgim yoktu bu site sayesinde ögrenmis oldum tesekkurler.

    YanıtlaSil
  9. Cüneyt ertas17 Ocak 2021 05:43

    Twitch yayıncısı nasıl olunur anlatan mükemmel site tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  10. Böyle bir yazıya ihtiyacım vardı memnun kaldım teşekkür ediyorum ya

    YanıtlaSil
  11. Popüler gündemde Twitch çok önemli bir yere sahip oyuncu arkadaşların en kolay yoldan para kazanabileceği eğlenebileceği bir platform.

    YanıtlaSil
  12. Bende Twitch yayını nasıl yapılır diye Araştırma yapıyordum Ama bu siteyi gördüm öğrendim teşekürler

    YanıtlaSil