Valorant Rehberi

Valorant Rehberi


Merhaba değerli okurlar GameXL ailesi olarak sizler için en güvenilir bilgilerimizle ve özenle hazırladığımız güncel ve kolay anlaşılır temel Valorant rehberimize hoş geldiniz. 2020  yılında kapalı betası ve yayıncılar ile yaptığı ortaklaşa çalışmalar sayesinde Valorant oldukça fazla ilgi toplamayı başardı. Hazırladığımız bu rehberde sizlere oyunla ilgili temek bilgileri kafanız karıştırmadan kısaca anlatmayı planladık. Sizlerin de bileceğiniz üzere karakterlerin  özelliklerinin tek tek anlatıldığı ve oyundaki silah ve büyü gibi şeylerin tümünün yer aldığı birçok video ve yazı mevcut ancak bizim amacımız sizlere oyunun temel bazı ayarları ve başlıca öğelerinden bahsetmek. Diğer bütün rekabetçi oyunlarda olduğu gibi karakterlerin özellikleri ve güçleri güncellemeden güncellemeye değişebiliyor.

Valorant Sistem Gereksinimleri;


Valorant bildiğiniz üzere sahip olduğu göze hoş görünen grafikler tamamen ücretsiz oynanabilmesi ve uzun yıllardır severek oynuyor olduğumuz CSGO oyununu andıran bazı mekanikler ile oyunculara alıştıkları deneyimi oldukça güzel hissettiren akıcı bir görüntü ve yenilikçi yenilikçi mekanikler ile oyuncularına sunuyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde Valorant deneyiminden yararlanabilmek için oyuncuların tek yapması gereken iyi  bir internet bağlantısı ve yeterli bir sisteme sahip olmak. Oyunu akıcı bir şekilde sorunsuz olarak oynayabilmeniz için gerekli olan tüm sistem özelliklerini sizin için işte buraya derledik;

  1. Windows 7, 8 veya 10 işletim sistemi.

  2.  Intel Core i5-4460 veya AMD Ryzen 3 1200 işlemci.

  3. en az 4 GB bellek(Ram)

  4. NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti veya AMD Radeon R9 380 ekran kartı

  5. En az 8 gb kullanılabilir depolama alanı

  6. DirectX 11


Valorant Fps Arttırma Nasıl Yapılır:


Valorant rehberimizin bu kısmında önerilen sistem gereksinimlerine sahip olmayan veya sistem gereksinimleri yeterli olmasına rağmen beklediği performansı alamayan kullanıcılarımız için yaptığımız programsız fps arttırma araştırmalarımızın sonuçlarını maddeler halinde derledik.

  1. İyi bir sisteminiz olsa bile fps sorunu yaşıyor olma sebebiniz  oyununuzdaki fps limiti olabilir.

  2. Bunu kaldırmak için öncelikle Valorant logosuna tıklayınız.

  3. Açılan menüden ayarlar kısmına ilerleyin.

  4. video ayarlarına girin.

  5. genel sekmesine tıkladıktan sonra alt taraftaki fps seçeneklerini kapalı konumuna getirin.

  6. Arka plan uygulamalarınızı kapatın.

  7. Ayarlarınızı eğer gerekiyorsa biraz düşürün.

  8. Ekran kartı sürücülerinizi güncel tutun

  9. Zararlı yazılımlara karşı bilgisayarınızı düzenli olarak taratın.

  10. Hile gibi üçüncü parti yazılımlardan uzak durun


Valorant Kaç GB?


Valorant her ne kadar sevilen bir oyun da olsa özellikle düşük depolama alanına sahip Valorant Rehberi okurlarımızda merak uyandıran bir konu var Valorant kaç GB? işte cevabı:

  • İleride depolama konusunda sorun yaşamamanız için 10 GB depolama alanı gerekmektedir.


Valorant Hesap Açma:

Riot Games' in 2020 yılında piyasaya sürdüğü sevilen taktiksel 5vs5 nişancı oyunu Valorant henüz yeni olması sebebiyle kullanıcıların aklına birçok konuda soru işaretleri getirdi. Özellikle ilk başta kapalı beta sürecinde sorun yaşayan bası kullanıcılar için Valorant rehberimizde Valorant hesap açma işleminin nasıl yapılacağını merak ediyor işte bizim anlatımımızdan nasıl Valorant hesabı açılır:

  1. İnternet tarayıcınızda Valorant kelimesini aratın.

  2. Valorant resmi sitesine girin.

  3. Hesap oluştur seçeneğine tıklayın.

  4. Gerekli bilgileri girin.

  5. Gelen e postadan hesabınızı doğrulamayı unutmayın aksi takdirde oyuna giriş yapamazsınız.

  6. Oyunu indirip kurulumu tamamlayın.

  7. İstemciye hesabınızla giriş yapabilirsiniz iyi oyunlar.


Valorant Arkadaş Ekleme

Valorant'ın en iyi yanlarından birisi şüphesiz arkadaşlarımızla takım kurarak beraber oynamaktır. Ancak bu taze oyuna oyuna henüz alışamamış olan yeni kullanıcılar için Valorant arkadaş eklemek bazen zor olabiliyor. Sizler için maddeler halinde Valorantta nasıl arkadaş eklenir derledik;

  1. Valorant oyununuzu açın.

  2. Sağ altta bulunan ikonlardan sol taraftakine tıklayın.

  3. Arkadaşınızın riot ismini ve etiketini sırayla, bulunan alana girin

  4. + simgesine tıklayarak arkadaşlık isteklerinizi gönderebilirsiniz iyi oyunlar dileriz.


Valorant Asil Vandal Kaç VP?

Valorant oyununun en sevilen özelliklerinden birisi de siz değerli oyunculara bütün silahlarınızı kişiselleştirebilme imkanı sunmasıdır. Sunulan bu özellik sayesinde zevklerimizi yansıtan itemler ile oynanışımızın görselliğini çok daha güzel bir hale getirebiliyoruz. Valorant rehberimizin bu kısmında siz değerli oyuncuların beğenerek kullandığı Asil Vandal fiyatını ele aldık.

  • Fiyatı internette 1425 VP olarak belirtilmiştir tarihe göre değişiklik gösterebilir.


Valorant Crosshair Ayarları:

Hepimizin bildiği üzere taktik nişancı oyunlarında crosshairimiz oynanışımızı ve performansımızı çok ciddi ölçüde etkilemektedir. En nihayetinde bütün oynanışımızı etkileyen ve oyunu oynadığımız süre boyunca ekranımızda bulunan crosshairin genellikle küçük olması oynanışımız ve performansımız açısından çok daha iyidir. Geniş ve görüşünüzü kapatan veya gereğinden çok daha fazla hareket ederek sizleri yanıltan ve dikkatinizi dağıtan bir crosshair elbette istemeyiz Valorant rehberimizin bu kısmında sizler için en iyi olacak crosshair ayarını rahatça yapabilmeniz için sizlere bası temel bilgiler vermek istedik.

  • Merkez Nokta: Bu ayarı kullanırsanız ekranınızın tam ortasında bir nokta belirir. Diğer ayarları kapatarak sadece bu ayarlarla oynadığınız takdirde crosshairiniz sadece noktadan oluşan bir crosshair olarak gözükecektir.

  • Hareket Hatası: Hareket ederken isabetsizliğinizi hesaplayarak nişangâhınızı büyütür. Kullanılması neredeyse hiç yaygın değildir.

  • Ateşleme Hatası: Ateş ederken mermi dağılımınızı hareket hızınız atım adediniz gibi değerleri göz önüne alarak hesaplar ve bu bilgilere göre crosshairinizi büyütür veya küçültür. Bu ayarın açık olması ateş etmediğiniz zamanlarda da crosshairinizin aralığını sürekli olarak büyütüp küçülttüğü için dikkatinizi dağıtabileceği için siz değerli okurlarımıza oyunu oynarken bu ayar kapalı olarak oynamanızı tavsiye ediyoruz.

  • Ana Çizgi: crosshairinizin iç çizgisinin etrafını sarar.

  • İç Çizgiler: En sık kullanılan nişangâh seçeneğidir. Nişangâhınızın içerisindeki çizgileri oluşturur. Bu seçeneği kullanıp diğerlerini kapatabilirsiniz.

  • Dış Çizgiler: Diğer çizgilerden bağımsız olarak iç çizgiden daha uzak bir şekilde ekranda yer alır. Genelde tercih edilmez, ayarları kurcalayıp beğenirseniz kullanabilirsiniz.

  • Valorant Rehberimizi faydalı bulursanız bizi takip etmeyi unutmayın.


Valorant Chat Kapatma:

Valorant dışında da eminim bütün oyunlarda sizler de bazı oyuncuların konuşmasını görüp duymamayı veya gereksiz bir chat görüntüsünün oyun deneyiminizi engellememesini istemişsinizdir Valorant Rehberimizin bu kısmında ise sizler için bunu nasıl yapabileceğinizi derledik demeyi çok isterdi ancak gördüğümüz kadarıyla chat'i tamamen kapatmanıza olanak tanıyan ayar yapılan güncellemeler ile kaldırılmış ve şimdilik ne yazık ki Valorant chat'i kapatma olanağınız şimdilik yok. Bunun yerine tab tuşuna basarak istediğiniz oyuncuyu susturabilirsiniz.
Valorant Çözünürlük Ayarları:

Valorant oyunu hepimizin bildiği gibi diğer rekabetçi taktik nişancı oyunlarında da olduğu gibi birçok farklı çözünürlüğü destekliyor işte bizler de sizin için uygun olduğu söylenen çözünürlük ayarlarını derledik iyi görebildiğiniz ve monitörünüzün görüntü oranına uygun olan bir ayarı tercih etmeniz yeterli olacaktır.

Valorant rehberimize veda ederken işte sizler için derlediğimiz ayarlar burada:

  • 4:3 oynayanlar için; 640×480, 800×600, 960×720, 1024×768, 1280×960, 1400×1050, 1440×1080, 1600×1200, 1856×1392, 1920×1440 ve 2048×1536

  • 5:4 oynayanlar için; 1280 x 1024(Pencere modunda oynanması tavsiye ediliyor tam ekran oynarken sorun çıkabilir)

  • 16:9 (benim favorim) oynayan oyuncular için; 1024×576, 1152×648, 1280×720 (HD), 1366×768, 1600×900, 1920×1080 (FHD), 2560×1440 (QHD), 3840×2160 (4K) ve 7680 x 4320 (8K)

  • 16:10 oynayanlar için; 1280×800, 1440×900, 1680×1050, 1920×1200 ve 2560×1600 (Pencere modunda oynanması tavsiye ediliyor tam ekran oynarken sorun çıkabilir)

  • 21:9 oynayanlar için; 2560×1080, 3440×1440, 5120×2160 (Pencere modunda oynanması tavsiye ediliyor tam ekran oynarken sorun çıkabilir)


 

 
Previous Post
Next Post

post written by:

3 yorum:

  1. Mehmet YILDIRIM24 Ocak 2021 12:05

    Valorant, Counter Strike tarzı oyunlardan biridir, ancak benzersiz yetenekleriyle önceden belirlenmiş bir grup karakter ile oynanır. Valorant ta silah kullanımı ve yetenekler açısından oldukça sağlam olduğunu söyleyebilirim, yetenekler oyunun çoğunlukla savunma, dikkat dağıtma ve ön saldırı ile ilgili güzel yönüdür.

    Oyunu oynamak için üst düzey özellikler gerektirmeyen bu FTP oyunlarından biri oyunu çok cazip kılıyor, grafikleri temiz ve karikatürize görünümlü basit bir form ama hoşuma giden şey bu, gördüğüm kadar basit. Silahlar kategorilerinde de biraz benzer ve bir kaç tane silah var ama yine de iyi görünüyorlar, örneğin Valorant bir oyuncuya atış yapan bir keskin nişancı tüfeğine ve tıpkı CS: GO gibi iki oyuncunun sahip olduğu ikinci bir keskin nişancı tüfeğine sahip. Çeşitli haritalardaki ortamlar çoğunlukla iyiydi, ancak bazı haritalarda, oyuncunun düşmanın görmeden kolay öldürebileceği noktalar var.

    YanıtlaSil
  2. %90 Counter-Strike, %10 Overwatch tarzı olan valorant oyununu çok beğeniyorum. Beşer kişilik iki takımın karşı karşıya geldiği maçlarda bir taraf savunma tabi ben en çok savunma tarafını seviyorum bir tarafıda saldırı tarzı oluyor. Gamexl.net de gerçekten bu oyun hakkında güzel bir rehber yayınlamış kendilerine burdan şükranlarımı iletiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Rehber oyunu hiç bilmeyen hatta oyun oynamayı hiç bilmeyen bir kişi için bile çok detaylı. Oyunun arkasında LoL ekibinin olması ve klasik FPS türü oyunların dışına çıkılması oyunun en büyük avantajları arasında yer alıyor.

    Oyunun gerektirdiği sistem özellikleri fazla olsa da sahip olduğu grafik özellikleri düşünülünce gayet normal. FPS oyunlarında 4:3 ve 1280×960 çözünürlüğü benimde favori ayarlarım arasında yer almaktadır.

    Sistemsel ayarlar çok önemli olsa da oyunlarda FPS arttırmak için oyun içi ayarlar çok daha önemlidir. Rehberde oyun içi ayarlardan da bahsedilmesi çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil