Türk Yapımı Bilgisayar Oyunları

Türk Yapımı Bilgisayar Oyunları


Bilgisayar oyunları geçmişten bugüne şüphesiz birçoğumuzun hayatında önemli bir yere sahiptir. Sadece Dünya ülkelerinin yapımları değil Türk yapımı bilgisayar oyunları da bulunmaktadır. Bu oyunlar bizi gururlandırmakla kalmayıp birçoğunun yerli olup olmadığı hala tartışılmaktadır. Büyük başarılar elde eden ve bizi gururlandıran oyunlarımız oldukça fazladır. Türk oyun tarihinin kısa sayılabilecek bir geçmişi vardır.

  • Türk yapımı bilgisayar oyunları deyince akıllara ilk gelen İstanbul Kıyamet Vakti'dir. Tamamen yerli ilk oyundur. Sparta2, savaş ya da strateji oyunu olarak piyasaya sürülen bir başka Türk yapımı oyundur.

  • Mount and Blade serisi, ilgiyle takip edilen ve çok az kişinin yerli yapım olduğunu bildiği bir oyundur. Bir Çanakkale Destanı Boğaz Harbi, şüphesiz isminden de anlaşılacağı gibi müthiş gurur duygusu uyandıran en güzel yerli oyunlarımızdan birisidir.

  • Kâbus 22, hayatta kalma amacı ile oynanan üç boyutlu bir video oyunudur.

  • Crysis, ise bilim kurgu tarzı bir yerli oyundur.

  • Citroen C4 İstanbul, bir araba yarışıdır.

  • Pusu Uyanış, Hükümran Senfoni gibi oyunlar da vardır. Bu oyunlar Türk yapımı ve başarılar kazanan oyunlardır. Oyuncuların büyük oranda ilgisini çeken Far Cry serisinin yaratıcı firması bu oyunu üç Türk yazılımcı ile hayata geçirmiştir.

  • Remnants of Naezith, Tolga Ay tarafından geliştirilen yerli bir video oyunudur.

  • Conarium, macera ve korku oyunu sevenlerin ilgisini çekebilir.

  • Monochroma, bulmaca tarzı bir yerli oyunumuzdur.

  • Alchemist' Castle gibi sevilen oyunlar da yine Türk yapımı oyunlar olarak geçer.


Ünü dünyaya yayılan ve başarıları katlanarak devam eden bu oyunlar her yıl oyuncu sayılarını ikiye katlamaktadırlar.

Başarıları


Türk oyunlarının çoğu dünyaya yayıldı ve çok başarılı oldular. Bazıları ödüller aldılar. Bu oyunlardan Mounth & Blade , 2011 yılında düzenlenen Tüm Zamanların En İyi 100 Oyunu listesinde yer aldı. Darklings, 2013 yılında Yılın Oyunu ödülünü aldı. MoBu; Yılın Oyunu, En İyi Oyun Tasarımı, İşitsel Sanat ödüllerini aldı. Hocus, 2015'in en iyileri arasında yer aldı. Legendary Team, Orjinal Müzik ödülünü aldı. Bard's Gold; Yılın Oyunu, En İyi Oyun Tasarımı, En İyi Anlatı ödüllerini aldı.

Türk Oyun Firmaları


Bu başarılı oyunların arkasındaki yapım firmalarına değinmeden olmaz.

  • Mounth & Blade oyununun yaratıcısı Tale Worlds,

  • Twelve oyunlarının yaratıcısı Yunus Ayyıldız,

  • iSlash oyununun yaratıcısı Duello Games,

  • 1010 ! oyununun yaratıcısı Gram GaGames,

  • Darklings oyununun yaratıcısı Mild Mania,

  • MoBu ve Legendary Team oyunlarının yaratıcısı Panteon ,

  • Self oyununun yaratıcısı Aslan Game Studio,

  • Tiestru oyununun yaratıcısı Warlock Arts,

  • Bard's Gold oyununun yaratıcısı Erdem Şen,

  • Overfall oyununun yaratıcısı Pera Games,

  • Fabric oyununun yaratıcısı Torreng Labs bunlara verilebilecek örneklerden bazılarıdır.


Bu firma ve kişiler sayesinde bu güzel oyunlara erişip oynayabilmekteyiz. Başarılı ve ödüllere layık görülmüş oyunlarımızı sizler için listeledik. Türk yapımı bilgisayar oyunları ile bol eğlenceli vakit geçirmek mümkün. Eğlenirken öğreten, vaktin nasıl geçtiğini anlayamadan oynanan bu oyunlar can sıkıntısına birebir.
Previous Post
Next Post

post written by:

25 yorum:

  1. Didem Özkan17 Ocak 2021 05:12

    Güzel oyunlar verilmiş öneriler güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Umarim yakin zamanda daha kaliteli dunya capinda oyunlarimiz da olur verdiginiz bilgiler icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Ömer yapıcı17 Ocak 2021 05:33

    Baya yerli oyunumuz varmış sayenizde öğrendim ve oynamaya başladım elinize sağlık tekrardan teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Abdurrahman Damar17 Ocak 2021 05:35

    Türk Yapımı Oyunlar Gerçekten Çok muş Bizim Oyunlarımız En Güzeli bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Türkçe oyunların tanınması ve geliştirilmesi için çok iyi bir adım atmışsınız. Bilgilendirici gerçekten Tebrik ederim

    YanıtlaSil
  6. bizim ounlarımızı öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
  7. Emre Yılmaz17 Ocak 2021 05:47

    Çok güzel iyi oyunlar. Vermişsiniz. Yükledim. Beğendim. Emeğinize sağlık 👌

    YanıtlaSil
  8. Cüneyt ertas17 Ocak 2021 05:56

    Türk yapımı bilgisayar oyunlarını anlatan mükemmel site tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  9. Türk yapimi olanlarini ögrenmis olduk turk oyunlari oynamak şart oldu

    YanıtlaSil
  10. türk yapımı oyunları pek bilmezdim ama öğrenmiş oldum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Türk oyunların ve şirketlerin geliştiğini görmek gerçekten çok güzel umarım global pazarlarda derece yaparak çok daha iyi yerlere gelebilir ve ülkemizi temsil edebilirler. Yazı ve bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Artık yabancıların oyunlarına hizmet etmekten kurtuluyoruz zamanla. Umarım crysis gibi daha kaliteli oyunlar yapabilecek Türk firmaları çıkarda bizde ülkemizle gurur duymaya devam ederiz.

    YanıtlaSil
  13. Tale Worlds ile beraber bir şeyleri kanıtladık fakat hala eksiklerimiz var. Türk oyun piyasasını daha ilerilerde görmek üzere

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten Türkiye'de özellikle Z kuşağı bomba gibi geliyor. Yukarıdaki oyunlar için öncelikle olabildiğince destek olunması gerektiğini düşünüyorum. En basitinden Kafa Topu oyunu bile nereden nerelere geldi. Eminimki daha da yükselecektirler.

    YanıtlaSil
  15. Türk yapımı oyunların artması gerekmektedir. Aslında bunun örnekleri olan Crysis, Hitman gibi oyunlar yüksek teknoloji kullanılmış. En kısa zamanda piyasada görmek isteriz.

    YanıtlaSil
  16. Piyasada turk oyunlarının artması gerek. Gerekirse oyun tutkunlarından yardım alınmalı ne istiyorlar..

    YanıtlaSil
  17. Yerli oyunları herzaman desteklememiz gerekir , çok fazla oyun oynamasamda deneme amaçlı açıp bir göz gezdiriyorum çoğuda popüler olan oyunları geride bırakıcak kadar güzel.

    YanıtlaSil
  18. Citroen C4 İstanbul, bir araba yarışı gayet Güzel bir araba Yarişi Hemde Bizim ülkemizin Yaptığı Bir Oyun Oynamanızı Tavsiye ederim hatta bunun Yeni versiyonlarıda türkiye geneli 3d olarak Gezerek heryeri tanıtan Bir Versiyonuda çıksa Gayet Guzel Olurdu binin arabaya 1saat istanbul 1 saat antalya aynı Google Harita misali Guzel Birşey Olurdu aslında ama bu oyunda Güzel tavsiye edebilirim Herkese

    YanıtlaSil
  19. umarım bu sayılar daha fazla artar ve dünya genelinde söz sahibi olabiliriz. Özellikle bu alanda ilerlemek isteyen genç girişimcilere mutlaka destek olunmalı.

    YanıtlaSil
  20. ali talip ertekin19 Ocak 2021 06:48

    türk yapımı oyunlarla ilk olarak 2008 t-yılında üniversite okurken karşılaştım. Hatta oyunun türk olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Oyun ise Far Cry dı. gerçekten ev arkadaşlarımla çok zevkli bir şekilde oynardık. Sonra gündemi takip ettiğimde 12 yıldır bir çok ürk girişimcisinin oyunlar çıkardığını gördüm. Bu sebeple çok mutluyum. Türk oyunları piyasada en iyi oyunlar kategorisinde olmalı. Bu ülkemizin teknoloji alanında ilerlemesine tanınmasına yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  21. Zamanında knight online ile başlamıştım oyun oynamaya ancak daha sonrasında türk yapımı oyunlar ile tanışarak neden kendi oyunlarımızı oynamıyorum demiştim. Far Cry 1-2-3 derken bir gamer olduk çıktık.
    Yerli oyunlara herzaman destek olmak gerekir , çok fazla oyun çeşitleri olsada oyun yapımcılarına başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  22. DeplasmanRehber21 Ocak 2021 11:32

    Türk şirketlerinin zaman zaman başarılı oyunlar çıkardığına şahit oluyoruz. Bu gerçekten gurur verici bir olay. Mounth & Blade oyununa ayrı bir parantez açmak istiyorum. Oyunun ilk serisinden beri her yeni versiyonu satın alarak destek olmaya çalışıyorum, gerçekten muazzam bir oyun. Daha fazla Türk yapımı oyun için yapımcılara destek olmamız gerekir. Lütfen oyunları orijinal bir şekilde satın alalım.

    YanıtlaSil
  23. Türk yapımı bilgisayar oyunları son zamanlarda kalitesini oldukça arttırmakta. Yabancı oyun şirketlerinin milyonlarca dolarlık bütçelerine rağmen son zamanlarda çıkartılan Türk yapımı bilgisayar oyunları bu yüksek bütçeli oyunların yanına yaklaşmaya başlıyor. Umuyorum ki ülkemizin insanlarının geliştirdiği oyunlar dünya çapında oynan, konuşulan ve bu oyunlar üzerinden dünya turnuvaları yapılan oyunlar haline gelir. Tabi ki bunların yapılabilmesi içinde herkesin elini taşın altına sokması gerek örneğin lisanslı halini satın almamız bu firmalara destek sağlar.

    YanıtlaSil
  24. hasanyildiz8422 Ocak 2021 16:20

    Türk yapımı ürünlerin globalde boy gösterdiği yıl olsun 2021.

    YanıtlaSil
  25. Erzurum bomba gibi gelecek

    YanıtlaSil