Fortnite Ayarları

Fortnite Ayarları

[caption id="attachment_13564" align="aligncenter" width="299"]Fortnite Ayarları Fortnite Ayarları[/caption]

Fortnite FPS Arttırma


[caption id="attachment_13565" align="alignleft" width="300"]Fortnite FPS Arttırma Fortnite FPS Arttırma[/caption]

                Bir oyunu gerçekten keyifli bir biçimde oynamanızın sırrı o oyunun grafiklerinin bilgisayarın hızı ile olan ilişkisinin doğru yapılandırılmasını sağlamak ve oyunu donmadan yani FPS düşmesi yaşamadan oynamaktır. Fortnite oyununda FPS değerlerinizi arttırabilmenizin yolu ise oyunun grafik ayarlarını bilgisayarınızın hızlı bir şekilde çalıştırabileceği şekilde ayarlamak olmalıdır.

Örnek olarak monitörünüzün değeri ne ise oyun içerisindeki grafik görsellerinizin değerini de ona göre ayarlamalı  ve ekran kartınızın ayarlarını oyuna göre ayarlamalısınız. Aynı zamanda oyun oynarken aşağı sekmelerde herhangi bir ünitenin çalışmaması da yüksek FPS değerleri ile oynamanıza imkan sağlayacaktır.

Fortnite Çözünürlük Değiştirme


[caption id="attachment_13566" align="alignleft" width="300"]Fortnite Çözünürlük Değiştirme Fortnite Çözünürlük Değiştirme[/caption]

                Oyunu gerçekten kaliteli bir şekilde oynamanın yolu ekrana baktığınız zaman gerçek zamanlı olan görüntüleri anında görmek ve gerçekten kaliteli grafiklerle oynamaktan geçmektedir. Bu sağlayabilmek adına da yapmanız gerekli olan işlem kesinlikle çözünürlük ayarlarınızı oyuna iyi bir şekilde entegre etmektir. Öncelikle monitörünüzün çözünürlük değerlerinizi kontrol etmenizin ardından sonrasında oyun içi seçeneklerden görüntüyü seçerek ardından çözünürlük ayarlarınızı monitörünüzün çözünürlüğü ile aynı seviyeye çekmenizi öneririm. Zira aynı değerlere sahip olmadığı takdirde oyun deneyiminiz epey büyük bir zarar görecektir.


Fortnite Başlatma Seçenekleri


[caption id="attachment_13567" align="alignleft" width="300"]Fortnite Başlatma Seçenekleri Fortnite Başlatma Seçenekleri[/caption]

                Fortnite oyununu açabilmeniz yani başlatabilmeniz için bilgisayarınıza gerekli olan komutları vermeniz gerekiyor. Bu komutlar arasında ise pek çok seçenek yer alır. Öncelikle oyunun masa üstünde yer almakta olan simgesine çift tıklayarak oyunu açma şansına sahipsiniz. Aynı zamanda bir başka seçenek olarak oyunun kurulu olduğu klasöre gidebilir ve oradan oyunun simgesine tıklayarak oyunu açabilirsiniz.

Bir başka yöntem olarak oyun simgesine sağ tıklamanızın ardından yönetici olarak çalıştır diyebilir ve karşınıza çıkacak olan pencerede evet seçeneğine tıklayarak oyunu başlatabilirsiniz. Bir başka yöntem de oyunu ekran kartı sürücünüze tanıtmak ve oyun başlangıcını ekran kartı sürücünüz üzerinden gerçekleştirmektir.
Fortnite Nvidia Ayarları

[caption id="attachment_13568" align="alignleft" width="300"]Fortnite Nvidia Ayarları Fortnite Nvidia Ayarları[/caption]

                Fortnite oyununu gerçekten keyifli bir şekilde oynayabilmeniz için gerekli olan şey ekran kartı üzerinden gerekli olan ayarları yapmaktır. Nvidia markalı ekran kartınıza girerek oradan oyunu ekran kartınıza tanımlamanızın ardından bilgisayarınızın gücüne bağlı olarak ayarları düzenleme şansına sahipsiniz. Bu ayarları gerçekleştirdiğiniz takdirde de oyunu gerçekten çok keyifli bir şekilde oynamaya başladığınızı siz de fark edeceksiniz.

Fortnite Hassasiyet Ayarları

[caption id="attachment_13569" align="alignleft" width="300"]Fortnite Hassasiyet Ayarları Fortnite Hassasiyet Ayarları[/caption]

                Oyun içerisinde hassasiyet ayarlarınızı iyileştirebilmeniz için öncelikle pencere modunuzu full ekran olarak ayarlamanız gerekiyor. Ardından ekran çözünürlüğünüzü monitörünüzün çözünürlük ayarına uyacak şekilde düzenlemelisiniz. Kare hızı sınırınız ise 240 FPS olmalıdır. Görüş uzaklığını destansı olarak tercih edebileceğiniz gibi gölgeler ve kenar yumuşatma seçeneklerini kapatarak oyunu çok daha rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. Fare hassasiyetiniz X seçeneği için 0.08, Y seçeneği için 0.06 olmalıdır. ADS sens için uygun olan ayar ise 0.60’tır. dürbün hassasiyetiniz için de 0.40’ı seçmeniz de büyük fayda görüyorum.
Fortnite Ayarları Sıfırlama

[caption id="attachment_13570" align="alignleft" width="299"]Fortnite Ayarları Sıfırlama Fortnite Ayarları Sıfırlama[/caption]

                Oyun içerisinde yapılandırmış olduğunuz ayarlar artık size istediğiniz performansı sağlamıyor ise oyun ayarlarınızı sıfırlayarak yeni bir ayar düzeninde oynama şansına sahipsiniz. Bunu yapmanız için gerekli olan işlem ise ayarlar seçeneğine girerek ardından ayarları sıfırla butonuna tıklamaktır. Bu işlemi gerçekleştirmenizin ardından oyun içerisindeki bütün ayarlarınız varsayılan olarak değiştirilecektir.


Fortnite AMD Ayarları

[caption id="attachment_13571" align="alignleft" width="300"]Fortnite AMD Ayarları Fortnite AMD Ayarları[/caption]

                Kullanmakta olduğunuz AMD ekran kartınız için Fortnite oyunu ayarlarını yaparken öncelikle oyununuzu ekran kartınızın üzerine tanımlamanız gerekiyor. Ardından yapmanız gereken işlem ise burada bilgisayarınıza uygun olacak şekilde grafik ayarlarını gerçekleştirmek ve oyun içerisinde ki seçeneklerde de aynı işlemleri uygulamak olacaktır.


Fortnite Ses Ayarları

[caption id="attachment_13572" align="alignleft" width="300"]Fortnite Ses Ayarları Fortnite Ses Ayarları[/caption]

                Oyunda rakibinizin hareketlerini ses yolu ile algılayabilmeniz adına yapmanız gereken şey ses ayarlarını kendi kullanmış olduğunuz aygıtınıza göre ayarlamaktır. Aygıtınızın türüne ve modeline göre, aynı zamanda verdiği ses türüne göre oyun içerisindeki ses ayarlarından düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.



Fortnite PS4 Ayarları

[caption id="attachment_13573" align="alignleft" width="300"]Fortnite PS4 Ayarları Fortnite PS4 Ayarları[/caption]

                Oyunu eğer PS4 konsolunda oynamakta iseniz oyun ayarlarınızı da ona göre ayarlamanız keyifli bir biçimde oynamanız adına çok iyi bir işlem olacaktır. Durum böyle iken PS4 üzerinden oyun oynuyorken kullandığınız cihazın gücü ve aynı zamanda görüntülemenizi sağlayan monitörünüzün gücü ayarlarınız üzerinde çok etkilidir. Oyunu daha verimli bir şekilde oynayabilmek adına yapmanız gereken işlem ise cihazınızın gücünü oyun ile aynı şekilde ayarlamak olmalıdır.

               
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: