Fortnite Hangi Tuşlarla Oynanır?

Fortnite Hangi Tuşlarla Oynanır?

[caption id="attachment_13564" align="aligncenter" width="299"]Fortnite Hangi Tuşlarla Oynanır? Fortnite Hangi Tuşlarla Oynanır?[/caption]

Fortnite Tuş Ayarları


[caption id="attachment_13577" align="alignleft" width="300"]Fortnite Tuş Ayarları Fortnite Tuş Ayarları[/caption]

Fortnite adı verilmiş olan oyunda tuşları kontrol etmek neredeyse diğer bütün oyunlar gibi çok büyük bir öneme sahiptir. Neticede gerçekleştirilen iyi bir tuş kontrolü ile oynanan oyunlar oyunculara çok yüksek ihtimalle başarı kapılarını açarlar. Aynı zamanda diğer oyunlardan farklı olarak bu oyun içerisinde çatışmaya dahil olmanızın dışında gerçekten çok seri ve hızlı şekilde yapmanız gereken işler var. Bu işlerden bir tanesi de yapı savaşıdır. Eğer oyun içerisinde kullandığınız nişanınız kötü olsa bile bir yapıyı size rakip olan başka bir kimseden daha hızlı bir şekilde kurma şansına sahip olursanız onu avlayabilirsiniz.



Fortnite Build Tuşları


[caption id="attachment_13578" align="alignleft" width="300"]Fortnite Build Tuşları Fortnite Build Tuşları[/caption]

                Oyun içerisinde yapmanız gereken işlerden bir tanesi de çatışmaya girmenin dışında yapılar inşa ederek rakiplerinize karşı büyük avantajlar sağlamaktır. Fortnite oyununda inşa etme esnasında Q tuşunu kullanarak hızlı bir biçimde inşaat menüsünü açabilir ve varsayılan duvar tuşlarına hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. F1234 tuşlarını kullanmanız ile de yapı seçenekleri arasında hızlı bir gezinti gerçekleştirme şansına sahipsiniz.

F5 tuşunun kullanımı ile birlikte düz olan her noktaya tuzak yerleştirme gibi rakiplerinizi alt etmenize yarayacak yapılar koyabilirsiniz. Bununla beraber farenizin sağ tuşunu kullanarak inşa menüsünde iken materyaller arasında değişim işlemi gerçekleştirebilirsiniz. G tuşu mevcut bir yapıyı değiştirmenize olanak sağlarken aynı zamanda bu tulu kullanarak yapıların üzerine kapı ve çok daha fazlasını ekleme şansına sahipsiniz. R tuşu ise yapının yönünü başka bir tarafa çevirmenize yardımcı olacaktır.

Fortnite Konuşma Tuşu


[caption id="attachment_13579" align="alignleft" width="300"]Fortnite Konuşma Tuşu Fortnite Konuşma Tuşu[/caption]

                Oyunları aslında zevkli kılan asıl etmen oyunların sahip olduğu yüksek grafik kalitesi ve oyunun yaratmış olduğu rekabet heyecanının yanı sıra ve daha önemli olarak oyunların arkadaşlarla beraber oynanabilmesi ve oyun esnasında sohbet imkanına izin vermesidir. Neticesinde bir çatışma esnasında rakibinize dair bilgileri arkadaşlarınıza aktararak daha hızlı bir şekilde alt etme imkanınıza sahip olacaksınız.

Arkadaşlarınızla oyun içerisinde iletişim kurmanıza yarayacak olan tuş ise farenizin sol ve sağ tıkının arasında yer almakta olan tekerlektir. Bu tekerleğe basarak arkadaşlarınızla iletişim kurma şansına da sahip olacaksınız. Bununla birlikte bilmeniz gerekir ki tuşların yerini istediğiniz şekilde ayarlama şansına sahipsiniz.

Fortnite Yapı Tuşları


[caption id="attachment_13580" align="alignleft" width="300"]Fortnite Yapı Tuşları Fortnite Yapı Tuşları[/caption]

                Çok fazla görevi bir arada yapmanızı isteyen bir oyun olan Fortnite oyununda sizleri galibiyete taşıyacak olan şey sadece rakiplerinizi alt etmek değildir. Tabi ki galibiyete ulaşmanız için rakiplerinizi alt etmeniz gerekecek fakat bu alt edişleri gerçekleştirebilmeniz için aynı zamanda çok seri bir şekilde yapı inşa edebiliyor olmanız gerekli. Bu da sizlerin rakiplerinize karşı büyük bir üstünlük sağlamanızı kolaylaştıracaktır.

Oyun içerisinde yapıları düzenleyebilmek için kullanacağınız tuşlar; Q tuşu sayesinde çok hızlı bir şekilde inşaat menüsünü açabilirsiniz. Aynı zamanda F1234 tuşlarını kullanarak yapı seçenekleri arasında hızlı bir dolaşım gerçekleştirme imkanına da sahipsiniz. F5 tuşunu kullanarak düz olan her noktaya tuzak yerleştirme gibi bir seçenek de mevcut durumdadır.
Fortnite Kontrol Tuşları PS4

[caption id="attachment_13581" align="alignleft" width="300"]Fortnite Kontrol Tuşları PS4 Fortnite Kontrol Tuşları PS4[/caption]

                Fortnite oyununu pek çok platform üzerinden oynamanıza olanak sağlanmıştır. Bu olanaklardan bir tanesi de Playstation portalında bu oyunu oynamanızdır. Bu oyunu PS4 üzerinden oynarken aynı zamanda oyuna klavye ve farenizi bağlayarak da oynama fırsatınız olduğunu da hatırlatmak isterim. Lobi kısmına geldiğinizde burada Fortnite yazılı olan düğmeye basın ve oradan opciones seçeneğine gelin.

Sonrasında ayarlar seçeneğine gelerek R1 tuşuna basın. Bu aşamada istediğiniz kontrol seçeneklerini ayarlayabilmek için L2 R2 Y ve X gibi tuşları kullanabilir ayrıca kare, üçgen ve daire gibi konsol tuşlarına da kullanım alanı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda oyun ayarlarını iyice okumanız halinde oyunu oynarken kullanmak istediğiniz tuşları kendiniz atama imkanına sahipsiniz. Hangi tuşlarla daha rahat oynayacaksanız o tuşlara gereken görev atamalarını gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.
Fortnite En İyi Kontrol Tuşları

[caption id="attachment_13582" align="alignleft" width="300"]Fortnite En İyi Kontrol Tuşları Fortnite En İyi Kontrol Tuşları[/caption]

                İnternet üzerinden dünyanın dört bir yanından oyuncularla rekabetçi bir modda oyun imkanı veren Fortnite oyununda en önemli kazanma araçlarından bir tanesi de oyunun oynandığı tuşlara hakim olmak ve en iyi kontrol tuşlarını seçmektir. Tabi ki bunun için hazır kalıplar mevcut olsa da siz oyunu oynarken en iyi tuş kombinasyonlarının hangileri olduğunu kendiniz daha rahat fark edeceksiniz. Çünkü oyuncular tuş kombinasyon kalıplarını kendileri için rahat olacak oynayış şekline göre seçmektedir. Bununla beraber siz de bu oyunda başarılı olmayı istiyorsanız oyun tuşlarını rahat bir şekilde ayarlamanız gerekiyor.
Fortnite Tuş Atamaları

                Oyuna girmenizin ardından seçenekler kısmına gelerek oradan tuş yönlendirmeleri seçeneğini işaretleyin. Ardından tuşlarınızın belli başlı görevler yapmak için kullanıldığını göreceksiniz. Bu tuş görevlerini kendinize göre ayarlamanız mümkün olan bir durumdur. Herhangi bir görevi seçmenizin ardından o görevi yapacak olan, yapmasını istediğiniz tuşa basarak artık o görevin tuş yardımı ile yapılmasını sağlayabilir ve tuş ayarlarınızı ve atamalarınızı kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
Fortnite Hangi Tuşlarla Konuşulur?

Fortnite oyunun en iyi özelliklerinden bir tanesi de oyun içi sohbet imkanı sağlamasıdır. Böylece oyuncuların oyun deneyimleri kat be kat artış gösterir. Bununla birlikte oyun içerisinde konuşabilmek adına kullanacağınız tuşlar arasında farenizin sol ve sağ düğmeleri arasında yer alan tekerler yer alır ve tekerleğin üzerine basarak konuşma şansına sahipsiniz. Bununla birlikte enter tuşuna basarak oyun içi sohbete yazılar yazabilirsiniz.
Fortnite Dans Etme Tuşu

                Oyunda iyi bir alt etme gerçekleştirdiğiniz zaman ya da bir yapıyı çok güzel bir şekilde inşa etmenizin ardından kendi şovunuzu tamamlamak adına dans etmeyi tercih edebilirsiniz. Bu dans için de kullanacağınız tuş B tuşu olarak atanmıştır.

               
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: