Counter Strike 1.6 Fps Arttırma Kodları
Counter Strike 1.6 Fps Arttırma Kodları
Bir çoğunuzun çocukluğunun anılarında yer edinmiş olan Counter Strike 1.6 oyununu hatırlıyorsunuzdur. Hâlâ bile boş zamanlarında oynayan insanlar var. Geçip giden yıllara rağmen eskimeyen ve hâlâ aynı zevki veren bu efsane oyunu her birimiz akıcı oynamak isteriz. Oyunda olan yavaşlamalar canınızı sıkabilir. Örneğin; mermi sıkma hızınız yavaş ise bir problem var demektir. Bu problemin adı fps düşüklüğü. Elbette bu terimi duydunuz. Sadece Cs 1.6’da değil. Aynı zamanda birçok oyunda fps vardır. Şimdi size Cs 1.6 fps arttırma kodları vermeden önce fps teriminin açıklamasını yapalım.
FPS Nedir?
FPS, saniyedeki kare sayısı ya da saniyelik görüntü sayısı olarak bilinmektedir. Görüntüleme cihazının performansını ölçen bir birimdir. Fps değeri ise, görüntüleyici cihazının ekranında her saniye gerçekleşen tam kare tarama sayısıdır. FPS değeri yüksek olduğunda ekrandaki görüntü çok akıcı görünür. Böylelikle oyunlarda daha iyi performans gösterebilmenize yardımcı olur.
Artık fps terimini öğrenmiş oldunuz. Eğer Cs 1.6’da fps değerinizin düşüklüğünden şüpheleniyorsanız, bunu kanıtlayabilmenin tek bir yolu var: net_graph 3 kodu. Bu kodu oyun konsoluna girdiğinizde fps değerinizi öğrenebileceksiniz.
Fps değerinize baktınız ve düşük olduğunu fark ettiniz. Şimdi ne yapmanız gerekiyor, hepsini anlatacağız. Öncelikle sistem özelliklerinizin yeterli olmasına rağmen fps düşüklüğü yaşıyorsanız, bilgisayarınızda temizlik yapmanız gerekebilir. Bunun için mevcut programlar bulunmakta. Temizliğe rağmen hâlâ bir düşüklük söz konusuysa aşağıda verdiğimiz ayarları yaparak, kodları oyun konsoluna girebilirsiniz.
Counter Strike 1.6 Fps Kodları ve Bu Kodlar Nasıl Kullanılır?
Kodlar ile fps yükseltmeden önce size aşağıdaki ayarları öneriyoruz. Aşağıdaki adımları takip etmenizi öneriyoruz. Böylelikle fps değeriniz artacak ve oyununuzu daha akıcı oynayabileceksiniz.
1. Oyuna giriş yapın ve “Options” yazan seçeneği bulun ve tıklayın.
2. Sekme açıldıktan sonra “Multiplayer” yazan bölümden “Advanced…” seçeneğine tıklayın.
3. Önünüze ayar yapabileceğiniz bir sekme belirecek. “Multiplayer decal limit” ve “Time before dead bodies disappear” yazan ayarların sayı değerini sıfırlayın.
4. “Max shells” ve “Max smoke puffs” ayarlarını 120 olarak ayarlayın.
5. Daha sonra “Smoke Gas Granede sprite quality” ayarını göreceksiniz. Bu ayarı, Best looking, slowest seçeneği olarak ayarlayın.
6. Satın alma menüsünü açtığımız zaman ekran kasabilir. Bunu çözmek için: “Buy menü type” ayarını Old style menus olarak seçeceğiz. Böylelikle kasma sorununu ortadan kaldırmış olacağız.
7. Ve son olarak “Radar type” ayarını Solid olarak seçin.
Bu ayarlarımız bittikten sonra aşağıda vermiş olduğumuz kodları konsola yazabilirsiniz.
Klavyede “é” tuşuna basın ve konsolu açın:
• fps_modem “0” olarak,
• fps_max “1000” olarak,
• developer “2” olarak,
• cl_cmdrate “105” olarak,
• cl_updaterate “101” olarak,
• cl_cmdbackup “2” olarak,
• gl_monolights “0” olarak,
• gl_max_size “256” olarak,
• m_filter “1” olarak,
• m_side “0.8” olarak,
• gl_cull “1” olarak,
• gl_dither “1” olarak,
• gl_picmip “1” olarak,
• m_pitch “0.022” olarak,
• m_forward “1” olarak,
• m_yaw “0.022” olarak,
• violence_ablood “0” olarak,
• violence_agibs “0” olarak,
• violence_hblood “0” olarak,
• violence_hgibs “0” olarak ayarlayın.
Size anlattığımız ayarlar ve cs 1.6 fps arttırma kodları sayesinde oyununuzu oldukça keyifli ve akıcı oynayabileceksiniz. Örneğin; oyunda 60 fps değeri alırken, 120 ilâ 125 fps değeri almaya başlayacaksınız. Şimdiden keyifli oyunlar!
Previous Post
Next Post

post written by:

10 yorum:

  1. Düşük özellikteki bilgisayarlarda süper işe yarıyor. Eskiden 60 70 arası olan fps im şimdi 100 ün altına düşmüyor. Çok güzel ve yararlı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ömer yapıcı17 Ocak 2021 04:52

    FPS de mükemmel değişim oldu taktikleriniz çok işe yaradı tekrardan teşekkürler herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. Didem Özkan17 Ocak 2021 04:55

    Çok işimize yarayacak bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Oyunda bilgisayarin performansini arttirmak icin cok faydali bilgiler verilmis tesekkurler.

    YanıtlaSil
  5. Abdurrahman Damar17 Ocak 2021 04:57

    Bende Bu Kodlarla ilgili Araştırma yapalıyordum Bu site Karşıma çıktı Bu yüzden teşekkür ederim sizlere Herkese Tavsiye ederim tüm bilgiper burda var

    YanıtlaSil
  6. Emre Yılmaz17 Ocak 2021 04:59

    Teşekkür ederim. Kodlar. Baya işime yaradı zaten counter strikeyi çok seviyorum. Güzel bilgiler. Tebrik ederim. 👌

    YanıtlaSil
  7. Kodlari oynarken yapmak cok guzel hala oynuyoruz bos zamanlarimizda canter oynamak guzel

    YanıtlaSil
  8. işime yarıyacak bilgiler

    YanıtlaSil
  9. gerçekten işime yaradı.1.6 yıllarıdr arkadaşlarım ile vakit öldürmek için oynadığım bir oyun ve bende yeri çok ayrı.CSGO da 4K+ saatim olmasına rağmen bu oyuna girip arkadaşlarımla 10 dakika oynamaktan aldığım zevki hiçbir oyunda yakalayamıyorum.Artkadaşlar gayet başarılı bir işe imza atmış.Oyunun orjinalini çok seviyrum ve yıllar geçsede bu efektlr bu silahlarlar ile oynamaya devam edeceğim.Sizin verdiğiniz taktikler sayesinde fps imide arttırdım ve artık daha çok haz alıyorum.Teşekkürler gamexl

    YanıtlaSil
  10. Çok keyifli ve oynarken sıkılmadan oynayan bir oyun özelliğini kaybetmeyen ve hala tercih edilen oyun olması çok iyi oyun içinde böyle bilgilerin verilmesi güzel olmuş işe yarar bilgileri teşekkürler.

    YanıtlaSil