Minecraft Rehberi

Minecraft Rehberi

[caption id="attachment_13499" align="aligncenter" width="300"]Minecraft Rehberi Minecraft Rehberi[/caption]

Minecraft Parası Nasıl Kazanılır?


[caption id="attachment_13500" align="alignleft" width="300"]Minecraft Parası Nasıl Kazanılır? Minecraft Parası Nasıl Kazanılır?[/caption]

Ülkemizde ve dünya çapında oyun dünyasının en büyük fenomenlerinden birisi olan Minecraft oyununda oyunu baştan başa değiştirebilecek bir karara imza atıldı. Windows 10 sürümü ve aynı zamanda mobil uygulama için gelecek olan güncelleme oyunculara oyundan para kazanma fırsatını da beraberinde getirdi. Oyuna eklenecek olan market içeriği ile beraber içerik üreticisi olan kimseler tarafından kaplama paketler, kostümler ve haritalar oyunun yeni tasarlanmış para birimi olan Minecraft Coin karşılığında satışa sunulacaklar.

Tabi bir Minecraft Coin sahibi olabilmeniz için de gerçek para ile ödeme yapıp bu sanal oyun para birimini satın almanız gerekecek. Eskiden sadece oyun marketlerinde Mojang tarafından üretilmekte olan içeriklerin satışının olduğunu biliyoruz. Oyun içerisinde yer alan market içerisinden içerikler satın alabileceğiniz gibi içerik üretmeyi düşündüğünüz zaman için bu oyundan para kazanma şansınız olduğunu söylememiz hiç de yanlış bir söylem olmayacaktır. Zira insanlar bu yolla para kazanmaya başladılar bile.

Minecraft’ta Eyer Nasıl Yapılır?


[caption id="attachment_13514" align="alignleft" width="300"]Minecraft’ta Eyer Nasıl Yapılır? Minecraft’ta Eyer Nasıl Yapılır?[/caption]

Oyun içerisinde sizlere pek çok ürün üretmeniz için fırsat tanınmaktadır. İsterseniz bir ev ve isterseniz şimdiki konumuz olan eyeri tasarlamaya başlayabilirsiniz. Eyer dediğimiz ürün eşek ve at gibi hayvanların sırtlarına konulabilen ve insanların bu eyerlerin üzerine oturarak binek hayvanlarının üzerinde daha rahat yolculuk yapabilme imkanı tanıyan eşyaya verilen bir addır. Domuzların ve atların üzerine yapmış olduğunuz eyeri koymanız halinde uzun süreli yolculuklar yapmanız mümkün kılınmıştır.

Yürümeyi tercih etmek yerine oyun içerisinde bir eyer tasarlayarak çok daha mantıklı bir hareket içerisine girmiş olurunuz. Oyun içerisindeki domuzların üzerinde eyeri etkili olarak kılabilmeniz için yapmanız gereken şey aynı anda elinize havuçlu bir olta almaktır. Genel anlamda bakacak olursak eğer oyun içerisinde bir eyer bulmak hayli zor bir durumdur. Bu nedenden ötürü birtakım durumlarda kendi eyerinizi kendiniz yapmanız çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Sad Resipe modunu kullanarak bir eyer üretmeyi başaracaksınız, ama çoğu oyuncu da oyun dahilinde bir eyer yapmanın imkansız olduğuna inanmaktalar.

Oyun içerisinde bir eyer yapımını tamamlayabilmek adına merkez olan noktasına bir iplik yerleştirilmesi gerekiyor. İpliğin yerleştirmesinin ardından alt tarafta kalan köşelere bir parça diğer dışarıda kalan köşelere de beş adet deri parçası yerleştirmeniz lazım. Oyun içerisinde bir eyer yapımı da sadece gelecek olan güncellemeler ile mümkün olabiliyor. Bu nedenden ötürü diğer geride kalmış olan oyuncular eyer yapmak için hala çalışmaya devam etmektedirler.

Minecraft’ta Beacon Yapımı               


[caption id="attachment_13504" align="alignleft" width="300"]Minecraft’ta Beacon Yapımı  Minecraft’ta Beacon Yapımı[/caption]

Oyun içerisinde bir beacon üretebilmeniz adına gerekli olan malzemeleri aramanız ve bulmanız gerekiyor. Malzemeleri ararken de pek çok zorlukla karşılaşabileceğinizi unutmamalısınız. Gerekil olan malzemeler arasında yer almakta olan glass camdan tam olarak beş adet bulmak zorundasınız.

Daha sonrasında eğer önce bir adet obsidian bulup daha sonrasında ise sadece bir adet nether star aramanız lazım. Tüm bu malzemeleri bulmanızın ardından ise beacon yapımını tamamlayabilmek için obsidiandan iki adet daha bulmanız gerekiyor. Böylelikle de elimizde bulunan toplam beş adet glass cam, üç adet obsidian ve bir adet nether star ile beacon yapımını tamamlama şansına sahibiz.

Minecraft Daire Yapımı


[caption id="attachment_13505" align="alignleft" width="266"]Minecraft Daire Yapımı Minecraft Daire Yapımı[/caption]

                Oyun içerisinde yer almakta olan her şeyin ama istisnasız olarak her şeyin karelerden ve küplerden oluşmakta olduğu bir dünya içerisinde yani Minecraft isimli dünyada mükemmel bir düzen ve şekil içerisinde yuvarlak olan her şeyi yaratmanız imkansız olan bir durumdur. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bir sonuç elde edemeyebilirsiniz. Fakat bloklarınızı istifleyerek bir daire şekline ya da kalp şekline yaklaşmanız mümkün olabilir. Oyun içerisinde bir daire oluşturabilmek adına eğimli çizgiler oluşturulmalıdır. Aynı zamanda kullanılanlar ile aynı tekniklere dayanmaktadır. Bunları da küçük blok bölümleri de oluşturma fırsatına sahipsiniz. İşe önce en uzun çizgi parçasını oluşturmak ile başlamanız gerekiyor. Çizmiş olduğunuz ilk çizginin ardına daha kısa boyutlara sahip olan bir çizgi segmenti oluşturun. Her seferinde bu boyutu küçültün ve küçük boyutlarda bu işlemi tekrarlamaya devam edin. Sonrasında ise arkanızı dönüp gerçekleştirmiş olduğunuz işlemleri tekrar etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise kaybedilebilir özelliğini düzelterek işinize devam edin. Daha sonrasında bir daire şeklini alana kadar bu işlemi tekrarlayın, sürekli olarak gerçekleştirilecek tekrarın arkasından bir daire şekline kavuşmanız mümkün olacaktır.
Minecraft Maden Eritme Ocağı

[caption id="attachment_13506" align="alignleft" width="300"]Minecraft Maden Eritme Ocağı Minecraft Maden Eritme Ocağı[/caption]

                Oyun içerisinde sizin üretip kullanabileceğiniz ürünlerden birisi de maden eritme ocağı olarak da bilinmekte olan fırındır. Her insanın her zaman ihtiyaç duymakta olduğu, asla o olmadan yapamadığı bir Minecraft ürünü temel eşyası olma özelliği de taşımaktadır. Oyun içerisinde survival bir şekilde oynamaya devam edenlerdenseniz eğer bir gelişme imkanınız söz konusu olmayacaktır.

Her insanın severek oynamakta olduğu oyun olan Minecraft’ın yapımcıları da oyunu biraz da olsun sevebilmemiz adına maden fırını adını vermiş oldukları bir fırın ortaya çıkarttılar. Normal bir fırının zaten ne işe yaradığı herkesin bildiği bir konudur. Bu maden fırını dahilinde yemeklerinizi ısıtabilir ve madenden çıkartmış olduğunuz maden ürünlerini işleme şansı bulabilirsiniz. Çıkarttığınız cevherleri de burada çok rahat bir şekilde eritme şansına sahipsiniz.
Minecraft Fener Yapımı

[caption id="attachment_13507" align="alignleft" width="300"]Minecraft Fener Yapımı Minecraft Fener Yapımı[/caption]

                Oyun içerisinde yer almakta olan karanlık ortamları ışıldatmak için fener yardımı kullanabilirsiniz. Ayrıca dekoratif bir görüntü elde edebilmek için de oyun içerisine üreteceğiniz fenerleri kullanmanız mümkün olan bir durumdur. bununla beraber fenerle birlikte kendinize çok güzel iksir efektleri sağlamanız da mümkündür. Fenerin en büyük özelliklerinden ve faydalarından bir tanesi de az önce belirtmiş olduğum oyunculara sağladığı iksir efektidir.

Normal olarak görülmekte olan bir fener bloğunda hiçbir şekilde işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Fakat geliştirme durumunuz söz konusu olduğunda da efektler açılacak ve siz de kullanmaya başlayabileceksiniz. Fenerin alt kısmına madenden çıkartmış olduğunuz materyalleri ekleyerek ürünü geliştirme şansına sahipsiniz.
Minecraft Ev Yapma

[caption id="attachment_13508" align="alignleft" width="300"]Minecraft Ev Yapma Minecraft Ev Yapma[/caption]

Oyunun oyunculara üretmeleri için imkan vermiş olduğu bir başka özellik de ev yapımıdır. Yazının üst kısımlarında oyunun tamamen bloklardan oluştuğundan söz etmiştik. Oyuncular da bu blokları üst üste koyarak istedikleri çeşitte ev yapabilir ve bu evin içerisini kendi dekoratif fikirleri ışığında süsleyebilirler. Oyunun belki de en fazla sevilen özelliği olan bu ev yapımı özelliği aslında bu kadar basit olan bir özelliktir.

Minecraft Lüks Ev Yapımı

[caption id="attachment_13510" align="alignleft" width="300"]Minecraft Lüks Ev Yapımı Minecraft Lüks Ev Yapımı[/caption]

Oyun içerisinde sizin sıradan evler inşa etmenize izin verildiği gibi aynı zamanda yeteneklerinizi doğru bir şekilde kullandığınız takdirde gerçekten sıra dışı ve lüks evler de inşa edebilme fırsatınızın var olduğunu bilmenizi isterim. Oyun içerisinde yer almakta olan blok ve küpleri aslında sadece üst üste koyarak bir lüks ev inşa edebilirsiniz. Sıradan bir evin tek katlı oluş özelliği ve içinin iyice doldurulmaması sebebiyle bu adı aldığını söyleyebiliriz. Sizler evinizi iki katlı bir şekilde inşa ederek ardından içerisini de çok sağlam bir şekilde dekore ederek oyun içerisinde gerçekten lüks bir evin sahibi olabilirsiniz. Tüm bunlar sizin elinizde.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: