PES2020 Taktikleri

PES2020 Taktikleri

[caption id="attachment_13517" align="aligncenter" width="300"]PES2020 Taktikleri PES2020 Taktikleri[/caption]

PES2020 Adam Kaçırma


[caption id="attachment_13518" align="alignleft" width="300"]PES2020 Adam Kaçırma PES2020 Adam Kaçırma[/caption]

                Futbol üzerine oluşturulmuş olan video oyunların en çok beğenilenleri listesinde ilk sırada yer almakta olan Pro Evilotion Soccer 2020 pek çok özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Grafikleri olsun, oynanışı esnasındaki kolaylığı olsun oyuncular için oyun deneyimini oldukça yukarı çekmeyi başarıyor. Ancak burada öğrenmeniz gereken bazı taktiklerin varlığından sizi haberdar etmek isterim.

Stabil bir şekilde sadece bildiğiniz tuşlar ile maç yaparken aynı zamanda oyuncunuzu rakip savunmanın arkasına kaçırma imkanına sahipsiniz. Oyunu eğer bilgisayar üzerinden oynayanlardansanız bir maç esnasında topu ayağında tutan oyuncuyu kaçırmak için C tuşuna basılı tutarak bir takım arkadaşına pas vermesini sağlamalı ve ardından yaptığı koşuyu görerek önüne en klas pası atmalısınız.

PES2020 Çalım Atma


[caption id="attachment_13519" align="alignleft" width="300"]PES2020 Çalım Atma PES2020 Çalım Atma[/caption]

                Futbolun olmazsa olmaz ensrümanı çalım atmaktır. Rakiplerinizi bir bir eksiltip ardından gol atmaya emin adımlar ile ilerlemek istiyorsanız seri çalımlar atarak bunu gerçekleştirmeniz gerekir. Bunun için de hızlı koşma tuşuna isterseniz basılı tutarak isterseniz de basmadan klavyede yer alan ve sizin belirlemiş olduğunuz yön tuşları ile çalım atabilirsiniz. Aynı zamanda tuşlar içerisinde yer alan Q tuşuna iki kere basmanız halinde görsel efekt anlamından çok sağlam bir çalım atma fırsatınız var.


PES2020 En İyi Taktik


[caption id="attachment_13520" align="alignleft" width="300"]PES2020 En İyi Taktik PES2020 En İyi Taktik[/caption]

             Oyun içerisinde uygulayacağınız özel taktikler sayesinde rakiplerinizi alt etme olasılığınız bir hayli yüksek seviyelere çıkacaktır. Şahsen ben oyun planlarını her maç rakibimin formasyonuna göre gerçekleştiririm ve ona göre bir taktik hazırlarım. Siz de en iyi sonuca ulaşabilmek için rakibinizin dizilimine göre taktik hazırlamalısınız.



PES2020 Frikikte Kaleci Kontrolü


[caption id="attachment_13523" align="alignleft" width="300"]PES2020 Frikikte Kaleci Kontrolü PES2020 Frikikte Kaleci Kontrolü[/caption]

                Rakibinizin kullandığı frikikler eğer o topun başında Kevin de Bruyne, Hakan Çalhanoğlu ve Messi gibi inanılmaz yetenekler varsa canınızı epeyce sıkabilir. Barajınızın otomatik olarak kurulduğu bu oyunda barajı topun geçişini önlemek adına D tuşuna basarak vuruş esnasında zıplatma özelliği mevcut. Bunun dışında frikikler esnasında kalecinizi yönlendirmeniz için yapmanız gerekenler ise W tuşunu kullanarak kalecinizi yön tuşları ile istediğiniz konuma yerleştirmek olacaktır.
PES2020 Joystick Ayarları

[caption id="attachment_13521" align="alignleft" width="300"]PES2020 Joystick Ayarları PES2020 Joystick Ayarları[/caption]

                Oyunu konsol eşliğinde oynamak istiyorsanız bunun için gerekil olan tuş yapılandırmalarınızı oynamak istediğiniz şekilde ayarlamanız gerekecek. Oyunun kurulu olarak bulunduğu klasör içerisine geldikten sonra oradan oyun ayarları seçeneğini bulmanız gerekiyor. Seçeneği bulmanızın ardından komut göstergelerini uygulayarak oyunu konsol tuşlarına adapte edebilir ve ardından istediğiniz seçeneklerle oynamaya devam edebilirsiniz.

PES2020 Kaleci Kontrolü

[caption id="attachment_13522" align="alignleft" width="300"]PES2020 Kaleci Kontrolü PES2020 Kaleci Kontrolü[/caption]

Maç içerisinde rakibinizin hızlı atakları esnasında savunmanızın aksaması ihtimaline karşın kalecinizi her zaman yönlendirmeniz ve rakibinizin olası bir golünü puan kaptırmamak adına önlemeniz gerekmektedir. Bunun için de rakibinizin hızlı hücumları esnasında kalecinizi nasıl kontrol etmeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Rakibinizin sizden kendi sahasında topu çalıp hızlı bir şekilde hücuma kalktığı esnada sizin yapmanız gereken şey W tuşuna basmak ve kalecinizin açılıp rakibinizin olası bir golünü engellemesini sağlamaktır.
PES2020 En İyi Takım

[caption id="attachment_13524" align="alignleft" width="284"]PES2020 En İyi Takım PES2020 En İyi Takım[/caption]

Oyun içerisinde takımların güçleri ve kaliteleri takım içerisinde yer almakta olan oyuncuların güç seviyesine bağlı olarak değişiklikler gösterir. Bu güç değerleri de oyuncuların gerçek hayatta ne kadar iyi olduklarına göre değişikler göstermektedir. Bununla birlikte oyunda en iyi takım olarak adlandırabileceğimiz takım bana göre İtalya liginde yer almakta olan Juventus takımdır. Ardından iste İngiltere Premier League’de yer alan Liverpool ve Manchester City takımları gelmektedir. Fransa ligi için ise en iyi takım dünyaca ünlü yıldızları kadrosunda bulunduran Paris SG takımıdır.

 
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: